Η τροπική, art deco πλευρά της Αίγινας

Στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, το Miralice είναι ένας ιδιαίτερος χώρος που ερμηνεύει με σημερινούς όρους το ύφος Art Deco με ένα επιπλέον πολύ ενδιαφέρον tropical twist.

Στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, βρίσκεται ο κρυφός κόσμος του Miralice. Ένα all-day bar και εστιατόριο το οποίο σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο k-division, σε ύφος που προσεγγίζει και επανερμηνεύει την πολυτέλεια του Art Deco, μέσα από μία διαφορετική, πιο τροπική ματιά, θυμίζοντας αρκετά τις επιρροές του κινήματος στο Μαϊάμι.

Το Miralice στεγάζεται σε ένα διατηρητέο κτήριο του 19ου αιώνα και αποτελείται από ένα ισόγειο επίπεδο και ένα πατάρι σε μορφή αίθριου. Στην είσοδο, ο μεγαλοπρεπής μπρονζέ πολυέλαιος σε μορφή φοίνικα, δημιουργεί την πρώτη δυνατή εντύπωση με τα ιριδίζοντα κρύσταλλα των φύλλων του. Απέναντι ακριβώς από την είσοδο, στην πλάτη του μπαρ, αντικρίζει κανείς τη σύνθεση των χάλκινων αψίδων, μια σαφής αναφορά στο στυλ Art Deco. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά εντυπωσιακό λόγω τόσο του διπλού ύψους του χώρου, αλλά και της χρωματικής αντίθεσης με την τσιμεντοκονία σε τιρκουάζ αποχρώσεις στον τοίχο. Οι neon λεπτομέρειες, προσθέτουν μια σύγχρονη ματιά, προβάλλοντας ταυτόχρονα την εταιρική ταυτότητα του μαγαζιού.

Ο all-day χαρακτήρας του Miralice, οδήγησε το γραφείο k-division στη δημιουργία διαφορετικών χωρικών ποιοτήτων σε επίπεδο καθιστικού, τόσο στον εσωτερικό όσο και εξωτερικό χώρο του μαγαζιού. Έτσι, ψηλά τραπέζια για cocktail και χαμηλότερα για καφέ και γεύμα σηματοδοτούν τις διαφορετικές χρήσεις.  Το χαρακτηριστικό σχήμα των Art Deco αψίδων, συναντάται για ακόμη μία φορά στα χάλκινα "κλουβιά" που καλύπτονται από ψάθα, στεγάζοντας τους ημικυκλικούς βελούδινους καναπέδες.

Τα υλικά των επίπλων ισορροπούν σε ένα παιχνίδι υφών και χρωμάτων με το ξύλο, το μέταλλο, το βελούδο, την ψάθα και το μάρμαρο να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο συνδυασμός του μαρμάρου στον πάγκο του bar με τα παστέλ ροζ ξύλινα πηχάκια, δημιουργούν μια ενδιαφέρουσα αντίθεση, η οποία εντείνεται με τη διαχείριση του κρυφού φωτισμού.

Η τροπική, art deco πλευρά της Αίγινας

Οι επιφάνειες των τοίχων διαχωρίζονται σε τρεις ζώνες. Στην πάνω ζώνη, συναντάται μια εντυπωσιακή ταπετσαρία με βάση το χρώμα της μέντας και φυτικά μοτίβα. Στη μεσαία ζώνη χρησιμοποιείται πλαστικό χρώμα σε απόχρωση της βανίλιας και στην χαμηλή ανασηκώνονται τα κεραμικά πλακίδια με μωσαϊκό σχέδιο που χρησιμοποιούνται στο επιφάνεια του δαπέδου.

Οι μπανανιές μέσα στον χώρο και τα κρεμαστά φυτά από το χείλος του ξύλινου παταριού, είναι στοιχεία τα οποία εμπλουτίζουν περαιτέρω την ποικιλομορφία των στοιχείων του εσωτερικού χώρου, τονίζοντας παράλληλα την αισθητική έμπνευση του τροπικού ύφους Art Deco του Μαϊάμι, προσθέτοντας τις τελικές πινελιές στον σχεδιασμό του Miralice.

 

Αρχιτεκτονική Μελέτη και Επίβλεψη: k-division

Ομάδα Μελέτης: Μιχάλης Κραουνάκης, Δωροθέα Αληγιάννη, Αλέξια Θεοδωροπούλου

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Βουμβάκης

 

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ