Point of View

Σκαρφαλωμένη στο Πανόραμα Λαυρίου, με υπέροχη θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, βρίσκεται η κατοικία αυτή που συνδυάζει τη σύγχρονη αισθητική με το βιομηχανικό παρελθόν του Λαυρίου

Ακολουθώντας μια σύγχρονη ερμηνεία των αξιών της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, το αρχιτεκτονικό γραφείο Design Mind της Μαρίας Ρόγα, έχει δημιουργήσει μια όαση προσωπικής ευεξίας και χαλάρωσης, απόλυτα ενταγμένη στο βραχώδες, σχεδόν άγριο τοπίο του Λαυρίου.

Η κατοικία αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα. Οι πιο κοινωνικοί χώροι, το κύριο καθιστικό και η κουζίνα, βρίσκονται στο ισόγειο, ενώ στον πρώτο όροφο έχουν θέση τα υπνοδωμάτια και τα ιδιωτικά λουτρά. Με άμεση πρόσβαση στους ευρύχωρους εξωτερικούς χώρους με την εντυπωσιακή πισίνα, το καθιστικό είναι πραγματικά στο επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων, ενώ το καλοκαίρι, μόλις ο καιρός το επιτρέψει η ζωή μεταφέρεται έξω.

Point of View

Η γεωμετρική σαφήνεια του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού αντανακλάται και στο σχεδιασμό των εσωτερικών χώρων. Τα φυσικά υλικά έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ η χρωματική παλέτα που έχει επιλεγεί βασίζεται στους γήινους τόνους οι οποίοι διακόπτονται μόνο από μελετημένες χρωματικές αποχρώσεις που υπογραμμίζουν την αίσθηση της φυσικής, "αθόρυβης” πολυτέλειας.

Το κύριο ζητούμενο για τους ιδιοκτήτες -ένα σύγχρονο ζευγάρι που ζει ανάμεσα σε Ελλάδα και Αμερική- ήταν η δημιουργία μεγάλων, φιλόξενων χώρων. Ήθελαν ένα ανοιχτό, κοινωνικό σπίτι που να ανταποκρίνεται στον ελληνικό τρόπο ζωής. Γι' αυτό ακριβώς και η Μαρία Ρόγα δημιούργησε χώρους που να καλλιεργούν την αίσθηση της οικειότητας και να είναι σε αρμονία με τον φυσικό περιβάλλον.

 

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ