Eleni Denart: Ακολουθώντας το όνειρο

Το στυλ της είναι ξεχωριστό. Ταυτόχρονα, επαναστατικό και αριστοκρατικό. Η Eleni Denart λατρεύει τη flow art και οι πίνακές της φτιάχνουν ολοκληρωμένες συνθέσεις με τις σύγχρονες τάσεις του interior design

"Ζωγραφίζω από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου. Ωστόσο, διάλεξα ένα διαφορετικό δρόμο στη ζωή μου. Κυρίως λόγω της πεποίθησης ότι η τέχνη στην Ελλάδα δεν μπορεί να είναι βιοποριστική. Σπούδασα Μηχανολόγος Μηχανικός και δούλευα για χρόνια ως καθηγήτρια μηχανολογίας και βιομηχανικού σχεδιασμού". Σύντομα, συνειδητοποίησε πόσο πιεσμένη ήταν η καθημερινότητά της και η ψυχολογία της, αφού ταλαιπωρήθηκε με την κατάθλιψη, εγκατέλειψε τη διδασκαλία και επικεντρώθηκε στην τέχνη της. Εκθέτοντας τα έργα της μέσα από διαδικτυακές γκαλερί στο εξωτερικό, γνώρισε γρήγορα την αποδοχή συλλεκτών στην Αμερική και στην Ευρώπη.

"Η τέχνη μου είναι μια έκφραση του εσωτερικού μου κόσμου και των συναισθημάτων μου. Δημιουργώ κυρίως αφηρημένη ζωγραφική χρησιμοποιώντας τεχνικές flow art, δηλαδή δουλεύω τα χρώματα σε πολύ υγρή μορφή. Προσπαθώ πάντα να καινοτομώ και να επαναπροσδιορίζω την καλλιτεχνική μου ταυτότητα. Εξάλλου, ο πειραματισμός με τεχνικές για τη δημιουργία μεταλλικών εφέ στη flow art τέχνη είναι διαρκής". Επιδιώκει ο κόσμος να μπορεί να αναγνωρίσει και να εκτιμήσει το στυλ της. "Η δημιουργία αφηρημένης τέχνης και η εξερεύνηση του χρώματος είναι για μένα πάθος και πηγή ελευθερίας. Συνδυάζω χρώμα με μεταλλικές αποχρώσεις, φτιάχνω έργα που αποτυπώνουν την αισθητική μου.

Η έμπνευσή μου προέρχεται κυρίως από τα συναισθήματά μου και τη μελέτη του χρώματος σαν επίδραση στον ψυχισμό". Τα αγαπημένα της χρώματα είναι το χρυσό του ήλιου και το μπλε της ελληνικής θάλασσας. Ωστόσο, και το ασημί και το ροζ χρυσό υπάρχουν σε πολλούς από τους πίνακές της. Η αρχιτεκτονική και η εσωτερική διακόσμηση είναι επίσης πηγή έμπνευσής της και επιδιώκει η τέχνη της να ανταποκρίνεται στη μόδα και τον σύγχρονο σχεδιασμό.

Έργα της Eleni Denart βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε περισσότερες από 25 χώρες παγκοσμίως.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ