Modern oriental

Η χλιδή της Ανατολής συνομιλεί με το επώνυμο ιταλικό design σε αυτή την ξεχωριστή κατοικία

Η ξεχωριστή θέση της κατοικίας την πριμοδοτεί με έναν καταπράσινο κήπο, μια πραγματική όαση στο αστικό τοπίο. Το σπίτι χτίστηκε πριν από 30 χρόνια και χρειάστηκε να ανακαινιστεί για να ικανοποιήσει τις ανάγκες της οικογένειας που επρόκειτο να ζήσει σε αυτήν. "Η εξαιρετική θέση του σπιτιού στάθηκε η έμπνευση και το σημείο αναφοράς για το σχεδιασμό. Τα στοιχεία που εμπόδιζαν τη θέα στους εξωτερικούς χώρους αφαιρέθηκαν και τα προσεκτικά διαλεγμένα υλικά ενίσχυσαν την αρμονία του εσωτερικού με τον εξωτερικό χώρο", λέει η αρχιτέκτονας.

Με επιφάνεια 1.000 τετραγωνικών μέτρων που εκτείνονται σε τέσσερις ορόφους, η αρχιτέκτονας σχεδίασε την άνετη κατανομή των χώρων και την ποικιλία των καθιστικών σε όλο το σπίτι. Στο υπόγειο φιλοξενείται η κουζίνα, τα δωμάτια για τα χόμπι και ένα μικρό καθιστικό με πρόσβαση στους κήπους. Στο επίπεδο της εισόδου την παράσταση κλέβει το μεγαλοπρεπές κεντρικό καθιστικό και ένα αρχιτεκτονικό κλιμακοστάσιο που οδηγεί στον όροφο. Εκεί τέσσερις κρεβατοκάμαρες διαρθρώνονται γύρω από το χολ. Το τελευταίο επίπεδο διαμορφώθηκε ως loft για να αποτελέσει μία σχεδόν ανεξάρτητη κατοικία για το νεότερο γιο της οικογένειας. Καθώς η αρχιτέκτονας επικεντρώνει στη συνδεσιμότητα των χώρων και την άνετη περιήγηση των ενοίκων σε όλο το σπίτι, τοποθέτησε έναν εσωτερικό ανελκυστήρα που διευκολύνει τη μετάβαση από όροφο σε όροφο.

Modern oriental

Σε όλο το σπίτι η διακοσμητική extravaganza εξισορροπείται με το μοντέρνο και γραμμικό σχεδιασμό. Τα σύγχρονα design έπιπλα συνδυάζονται με τις αντίκες σε μια εκλεκτική μείξη, που περιλαμβάνει ακόμα φωτιστικά φτιαγμένα από κρύσταλλα Swarovski, αυθεντικούς πίνακες σύγχρονων ζωγράφων και ανατρεπτικούς συνδυασμούς ανάλαφρων υφασμάτων και δερμάτων. Η παλέτα των υλικών στηρίζεται στη διαφορετικότητα πολλών τύπων μαρμάρου και ξύλου για να πετύχει οπτικό αντίκτυπο: λευκό μάρμαρο για πολυτέλεια στο καθιστικό, μάρμαρο Palisandro για τον όγκο του στα μπάνια και μάρμαρα Carrara στο υπόγειο που αντισταθμίζουν με τη φωτεινότητά τους την ένταση της χαμηλής οροφής. Στη σκάλα χρησιμοποιήθηκε ένα κουβούκλιο από ξύλο καρυδιάς σε συνδυασμό με γκρι γύψινα μπλοκ που αναβιώνουν τα αρχιτεκτονικά στοιχεία των '60s, ενώ για τα δάπεδα των υπνοδωματίων επιλέχθηκε η οικεία αίσθηση που δίνει το ξύλο δρυός από την Αλάσκα.

"Η σχεδιαστική προσέγγιση θέλαμε να είναι σύγχρονη και αληθινή. Μας αρέσει το διαχρονικό design που λαμβάνει υπόψη του την ψυχολογία των ενοίκων και αποφεύγει τις προκαταλήψεις και τους περιορισμούς ώστε οι χώροι να ευχαριστούν το σώμα και την ψυχή", σχολιάζει η αρχιτέκτονας.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ