Loft & the city

Ένας ενιαίος, εξωστρεφής χώρος, με έπιπλα από γνωστούς designers, προτείνει έναν ανοιχτό τρόπο ζωής

Πολύ κοντά στο Μουσείο Μπενάκη της Οδού Πειραιώς, ένα ξεχωριστό συγκρότημα lofts δίνεις το στίγμα του "νέου Γκαζιού” ανάμεσα σε παλιές διώροφες κατοικίες και αλάνες. Το κτίριο εντυπωσιάζει με τον σύγχρονο σχεδιασμό και την ποιότητα κατασκευής του, ενώ όλα τα διαμερίσματα αναπτύσσονται σε δύο επίπεδα -σαν μεζονέτες. Ο ιδιοκτήτης του loft ήθελε έναν χώρο που να αποφεύγει το πολύ χρώμα, αλλά και να μην είναι αποστειρωμένος. Μετά από πολλά χρόνια στο Λονδίνο επέλεξε να ζήσει στην Αθήνα σε ένα loft 70 τμ "γιατί τόσο χώρο χρειάζεται ένας εργένης”.

Η ενιαία διαρρύθμιση εξάλλου βοηθά να φαίνεται το loft περισσότερο ευρύχωρο, γιατί δεν υπάρχουν καθόλου χαμένοι χώροι. Τα μόνα ανεξάρτητα δωμάτια είναι το κεντρικό μπάνιο και ένα WC. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο interior design το οποίο είναι σαφώς προσανατολισμένο στα design icons των μέσων του 20ου αιώνα. Οι καρέκλες του Charles Eames και του Harry Bertoia δίνουν τον τόνο, ενώ μια πρωτότυπη κρεμαστή βιβλιοθήκη του Marcel Breuer και το τραπέζι καθιστικού -και πάλι με την υπογραφή του- υπογραμμίζουν την λειτουργική διάσταση του καλού, διαχρονικού design.

Ανεβαίνοντας τη σκάλα το πατάρι είναι διαμορφωμένο ως υπνοδωμάτιο με διακριτικές επιλογές επίπλων στους τόνους του λευκού. Όπως τονίζει ο ιδιοκτήτης του loft "ο ενιαίος χώρος προϋποθέτει μια εναλλακτική αντίληψη για τον τρόπο ζωής. Πρέπει να νιώθεις άνετα μέσα σε αυτόν, να μην έχεις την ανάγκη να απομονωθείς”.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Στη σμαραγδένια Μύκονο

MUST READ