Δυνατή γεωμετρία

Εντυπωσιάζει με την απλότητά της και ακολουθεί πιστά τους κανόνες του βιοκλιματικού σχεδιασμού: Η κατοικία αυτή σέβεται έμπρακτα το φυσικό και το αστικό περιβάλλον.

Απλή, αυστηρή και σε γήινες αποχρώσεις, η τριώροφη κατοικία στα βόρεια προάστια της Αθήνας θυμίζει τα σπίτια που φτιάχνουν τα παιδιά από χαρτόκουτα. Με αυτό τον τρόπο, ο αρχιτέκτονας και οι συνεργάτες του έδωσαν το δικό τους στίγμα στην περιοχή, χωρίς να την επιβαρύνουν με εξεζητημένες λύσεις και υλικά. Τον αυστηρά γεωμετρικό όγκο του κτιρίου διασκεδάζουν δύο εξώστες με ξύλινο στηθαίο, ενώ μια πέργκολα για αναρριχώμενα φυτά και η πισίνα κατά μήκος της μίας πλευράς λειτουργούν ως συνδετικοί κρίκοι για την ένταξή του στο περιβάλλον. Η απόλυτη εναρμόνιση του κτιρίου με το περιβάλλον ολοκληρώνεται από το βιοκλιματικό σχεδιασμό του.

Η απλότητα χαρακτηρίζει και το εσωτερικό του σπιτιού, που οργανώνεται σε μεγάλους ενιαίους χώρους. Σε όλο το σπίτι υπάρχουν μόνο τρεις πόρτες, ενώ τα δωμάτια και οι χώροι του ορίζονται με αρχιτεκτονικές λύσεις που διασφαλίζουν αυτονομία κινήσεων - όπως η γυάλινη συρόμενη πόρτα ανάμεσα στο καθιστικό και την κουζίνα. Το παιδικό υπνοδωμάτιο βρίσκεται στον πρώτο όροφο, η κρεβατοκάμαρα στο δεύτερο, το γραφείο και το μπάνιο των ξένων στο πατάρι. Έτσι, τα μέλη της οικογένειας και οι φιλοξενούμενοί τους απολαμβάνουν τις αναγκαίες συνθήκες απομόνωσης.

Ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό και αισθητικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το ισόγειο του σπιτιού, το οποίο αντιμετωπίζεται σαν προέκταση του εξωτερικού περιβάλλοντος θυμίζοντας ημιυπαίθριο χώρο. Μεγάλες συρόμενες τζαμαρίες συνδέουν το καθιστικό και την τραπεζαρία απευθείας με την πισίνα, ενώ μπεζ πλάκες καλύπτουν τόσο τους εξωτερικούς όσο και τους εσωτερικούς τοίχους. Το μαρμάρινο δάπεδο -σε αδρή μορφή έξω, γυαλισμένο μέσα- ενισχύει την αισθητική συνέχεια μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού χώρου δημιουργώντας ένα διακριτικό οπτικό παιχνίδι.

Δυνατή γεωμετρία

Για τη διακόσμηση χρησιμοποιήθηκαν μόνο τα απαραίτητα έπιπλα. Είναι όλα λευκά, σε απλές σύγχρονες φόρμες. Ξεχωρίζει ο πληθωρικός καναπές-γωνία, από τον οποίο μπορεί κανείς να απολαύσει τη θέα στην πισίνα και τον κήπο, καθώς και το μακρύ τραπέζι της τραπεζαρίας που μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό συνδαιτυμόνων. Την κυριαρχία του λευκού προκαλεί ο "Κόκκινος Άντρας" του Γιώργου Λάππα που έχει τοποθετηθεί στη μια άκρη του καναπέ και μοιάζει να εποπτεύει όλο το χώρο.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Merry & sustainable Xmas 2022!

Επόμενο άρθρο

Ολική αναμόρφωση

MUST READ