Σε mood διακοπών

Η καθημερινότητα θυμίζει διακοπές σε μια κατοικία στο Πόρτο Ράφτη χάρη στην ανάλαφρη διακόσμηση και τη θέα που εναλλάσσεται ανάλογα με τη θέση των πάνελ στην πρόσοψη

 

Το σπίτι βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα όπως ακριβώς το είχε ονειρευτεί η σημερινή του οικοδέσποινα. Ιδιοκτήτρια μεγάλου τουριστικού γραφείου αποφάσισε να προσφέρει στον εαυτό της πραγματική χαλάρωση μετά τη δουλειά. Βρήκε την κατάλληλη περιοχή στο Πόρτο Ράφτη -όπου έζησε τα παιδικά της χρόνια- και ανέθεσε στο αρχιτεκτονικό γραφείο Workshop Dionisis Sotovikis την κατασκευή του.

H κατοικία εκτείνεται σε τρία επίπεδα: Η κουζίνα και το σαλόνι βρίσκονται στο ισόγειο, οι χώροι που προορίζονται για παιδικά δωμάτια στον πρώτο όροφο και η κρεβατοκάμαρα στο δεύτερο. Οι αρχιτέκτονες που υπογράφουν την κατασκευή επιμελήθηκαν και τη διακόσμηση. Μια απέριττη διακόσμηση που παίζει με το λευκό και το μαύρο και δίνει έμφαση στην λειτουργική απλότητα.

Ένας μεγάλος καναπές, δύο coffee tables απέναντι από ένα διπλό τζάκι και μια μεγάλη τραπεζαρία διαμορφώνουν το κατάλληλο περιβάλλον για να δέχεται άνετα η οικοδέσποινα μεγάλες παρέες για δείπνο ή ποτό. Η λιτή inox κουζίνα στο πίσω μέρος επιτρέπει στο σαλόνι να επεκταθεί στον κήπο που οργανώνεται γύρω από την πισίνα του σπιτιού. Η επικοινωνία με τον κήπο επιτυγχάνεται επίσης με τα μεγάλα ανοίγματα που έχουν άμεση πρόσβαση στην πισίνα.

Σε mood διακοπών

Η κύρια κρεβατοκάμαρα στο δεύτερο επίπεδο του σπιτιού θυμίζει σουίτα ξενοδοχείου: Διαθέτει μπάνιο, τζάκι και ένα μικρό σαλονάκι, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να αποκοπεί από το υπόλοιπο σπίτι. Μεγαλύτερη από τις συμβατικές κρεβατοκάμαρες, μοιάζει ακόμη πιο ευρύχωρη χάρη στα μεγάλα παράθυρα με την απεριόριστη θέα στη θάλασσα από τη μία και το βουνό από την άλλη, που διαγράφεται και πίσω από το γυάλινο τζάκι, το οποίο με τη σειρά του αφήνει τη φλόγα να φέγγει εντός και εκτός σπιτιού.

Η θέα από τα παράθυρα δεν είναι δεδομένη. Ανάλογα με το σημείο όπου κάθεσαι, τα πάνελ της πρόσοψης μετακινούνται προσφέροντας κάθε φορά διαφορετικές εικόνες της θάλασσας και του ορίζοντα. Ένα σπίτι που ανοίγει τα πανιά του σαν ιστιοπλοϊκό και σε ταξιδεύει μέσα από εικόνες οικείες και αγαπημένες.

Φωτογραφίες: Studio Paterakis

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Με ανοιχτούς ορίζοντες

MUST READ