Με ανοιχτούς ορίζοντες

Ένα ξεχωριστό σπίτι στην Αθήνα με αισθητική που ισορροπεί ανάμεσα στην ελευθερία και την πειθαρχία.

Ένα κτίριο που σχεδιάστηκε σε ελλειπτική μορφή οδήγησε σε μια όμορφη και ταυτόχρονα απαιτητική αρχιτεκτονική. Ο χώρος περιγράφει τους ανθρώπους που στεγάζει, γι' αυτό και οι interior designers εργάστηκαν πάνω στη μετατροπή του μεγάλου, ενιαίου χώρου σε ένα οικείο και ζεστό περιβάλλον. Το αποτέλεσμα είναι ένα ήρεμο σπίτι που δεν φοβάται να πειραματιστεί και να ξεπεράσει τις νόρμες στη διακόσμηση, ενώ ταυτόχρονα παραμένει πειθαρχημένο και δυναμικό.

Στο ισόγειο, η τραπεζαρία, το σαλόνι, η αίθουσα τηλεόρασης και η κουζίνα είναι παραταγμένα κατά μήκος, το ένα μετά το άλλο. Μόλις ο επισκέπτης περάσει το κατώφλι, βρίσκεται στο καθιστικό και βλέπει το μεταλλικό γλυπτό πλαίσιο που δημιουργήθηκε ειδικά για τον χώρο, προϊδεάζοντας για την εναλλαγή του σύγχρονου με το κλασικό σε όλο το σπίτι. Η καμπυλότητα των τοίχων και το άφθονο φυσικό φως που εισρέει από τα τεράστια παράθυρα και αντανακλά στις γυάλινες κατασκευές –όπως η εσωτερική σκάλα– είναι καθοριστικά στοιχεία του σκηνικού. Το καθιστικό είναι διπλό, σε ημικυκλική μορφή. Ο σκούρος καναπές "Μoon System" που έχει σχεδιάσει η Zaha Hadid για την B&B Italia παντρεύεται με στρογγυλά coffee tables σε μια συμπληρωματική σχέση. Το σούπερ μοντέρνο σύστημα καναπέδων συνδυάζεται με πιο κλασικές πολυθρόνες έτσι ώστε το σπίτι να ταιριάζει σε κάθε ψυχοσύνθεση. Η bespoke βιβλιοθήκη προσθέτει βάθος στο χώρο, ενώ οι ζεστοί γκρι τοίχοι με τα θεαματικά φωτιστικά και τον κρυφό φωτισμό εξασφαλίζουν μια λεπτή αλλαγή της ατμόσφαιρας, καθώς πέφτει η νύχτα. Ο φιλόξενος χώρος της τραπεζαρίας επιπλώθηκε με δύο τραπεζαρίες, ιδανικές για μικρές ή μεγάλες συγκεντρώσεις, και ολοκληρώθηκε με ένα υπέροχο φωτιστικό.

Με ανοιχτούς ορίζοντες

Το σπίτι είναι εμπνευσμένο σε μεγάλο βαθμό από τα έργα τέχνης που απαρτίζουν την προσωπική συλλογή των ενοίκων του. Πέρα από τα προφανή έργα που κοσμούν το χώρο, η διαρρύθμιση έχει από μόνη της κυρίως εικαστικό, παρά αρχιτεκτονικό χαρακτήρα. Δεν λείπουν τα στοιχεία σοφιστικέ εκκεντρικότητας, όπως το τραπέζι "Pig" που σχεδίασαν οι Front για τον οίκο Moooi και η οπτική αλλά και νοηματική αντιπαραβολή των έργων. Η λογική των αντιθέσεων χαρακτηρίζει επίσης το χαμηλότερο επίπεδο του σπιτιού, όπου στεγάζεται η αίθουσα παιχνιδιών και το ιδιωτικό γυμναστήριο, αλλά και τους οικείους χώρους του ορόφου.

Φωτογραφίες: Γιώργος Σφακιανάκης

 

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Το μυστικό της Οίας

Επόμενο άρθρο

Σε mood διακοπών

MUST READ