Villa Kampani, με θέα το Γιαλό της Μυκόνου

Η Villa Kampani βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της Μυκόνου, βλέπει όλο το παλιό λιμάνι και ορίζει αυτό που τα περιοδικά deco αποκαλούν "σύγχρονο κυκλαδίτικο στυλ"

Ένα από τα πιο ιστορικά σπίτια στο κέντρο της Χώρας, η Villa Kampani χτίστηκε τη δεκαετία του 1850 και αρχικά ήταν το σπίτι του δημάρχου της Μυκόνου, το όνομα του οποίου πήρε και η γειτονική ακτή (Ακτή Καμπάνη") που πλέον όλοι την ξέρουμε ως "ο Γιαλός".  

Αρχιτεκτονικά αυτό που κάνει το σπίτι να ξεχωρίζει, αυτό που του προσδίδει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι πως συνδυάζει στοιχεία της παραδοσιακής κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής με κώδικες και γλώσσα νεοκλασικού που θα μπορούσε να βρει κάποιος στο κέντρο της Αθήνας.

Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό υπογράφει ο Δημήτρης Τσίγκος των Omniview μαζί με τις Χριστίνα Τσακίρη, Δανάη Δίου και Μαρίνα Καραμαλή. Το αρχιτεκτονικό γραφείο εντοπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση ακριβώς σε αυτό το σημείο του διττού χαρακτήρα του σπιτιού. Γι ' αυτό προσπάθησαν να αναμείξουν τις χαρακτηριστικές οργανικές, ρευστές φόρμες της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής με την πιο αυστηρή τυπολογία των νεοκλασικών. Τα χτιστά έπιπλα με τις καμπύλες γραμμές τους είναι αναφορά στην κυκλαδίτικη παράδοση, ενώ η σχολαστικά μελετημένη ξύλινη οροφή με το ψαροκόκαλο θα μπορούσε να βρίσκεται σε οποιοδήποτε νεοκλασικό. 

Ανάμεσα στα στοιχεία που υπογραμμίζουν τον μοναδικό χαρακτήρα του σπιτιού, συγκαταλέγεται βέβαια η υπέροχη παλιά κουζίνα που συντηρήθηκε με άψογο τρόπο. 

Φωτογραφίες: Δημήτρης Τσίγκος, Χρήστος Δράζος      

 

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ