Nordic Chic στην Αθήνα

Μια κατοικία στα βόρεια προάστια ενσωματώνει τις νέες τάσεις στο interior design με γνώμονα το εκλεκτικό γούστο, την άνεση και την ανεπιτήδευτη κομψότητα.

Ο Φίλιππος Βαρβέρης, της γνωστής εταιρείας Interni - Moda Bagno, δεν θα μπορούσε παρά να ζει σε ένα χώρο που αντικατοπτρίζει την υψηλή αισθητική και το πάθος για τη λεπτομέρεια και την καινοτομία.

Πρόκειται για μια εργένικη μεζονέτα 220 τ.μ., που διαμορφώθηκε εσωτερικά από τον αρχιτέκτονα Γρηγόρη Κωνσταντόπουλο με αφαιρετικές γραμμές, γεωμετρικούς όγκους και ήπιους χρωματικούς τόνους. Το interior design και το styling ανέλαβε εξ ολοκλήρου η εταιρεία Interni - Moda Bagno, με σαφή κατεύθυνση προς το eco chic στυλ και τη χρήση φυσικών υλικών που παραπέμπουν σε ένα ψαγμένο, αρρενωπό στυλ. Οι χώροι διακοσμήθηκαν με έπιπλα μεγάλων οίκων, όπως Gervasoni, Linteloo, Zuiver και Dan-Form.

H κατοικία εκτείνεται σε τρία επίπεδα. Στο ισόγειο στεγάζονται οι χώροι υποδοχής και η κουζίνα, στον πρώτο όροφο η κρεβατοκάμαρα, το μπάνιο, το dressing room και ένα καθιστικό και στο υπόγειο το playroom με ακόμη ένα μπάνιο και μία κουζίνα. Το καθιστικό χαρακτηρίζεται από το ακατέργαστο φυσικό ξύλο σε μεγάλες τραχιές επιφάνειες, όπως η επένδυση πάνω από το τζάκι που "κρύβει" την τηλεόραση, το πάνελ που διαχωρίζει την κουζίνα από την τραπεζαρία, τα coffee tables και τα βοηθητικά τραπέζια. Έντονα μαύρα στοιχεία, όπως το εσωτερικό του τζακιού και τα φωτιστικά δημιουργούν μια σκληρή αντίθεση με τους ανοιχτόχρωμους καναπέδες. Το ασπρόμαυρο χαλί με τα γεωμετρικά prints δένει αρμονικά τα υπόλοιπα στοιχεία και προσθέτει μια μποέμ νότα.

Στον πρώτο όροφο, όπου είναι και ο προσωπικός χώρος του ιδιοκτήτη, το masculine ύφος γίνεται πιο σαφές χάρη στην αυστηρή γεωμετρία και την ακόμα πιο εκτεταμένη χρήση του μαύρου. Ωστόσο συνεχίζονται και οι αναφορές στη φύση, με τις φαρδιές τάβλες του οίκου Volunta στο δάπεδο, που διατρέχει όλο το σπίτι, και το βοηθητικό κρεμαστό πάγκο στην κρεβατοκάμαρα, ο οποίος λειτουργεί και ως έπιπλο μπάνιου, καθώς φιλοξενεί το νιπτήρα – μία ακόμα καινοτομία, πρακτική και έξυπνη. Τους ίδιους χρωματικούς τόνους και στυλ ακολουθεί και το playroom, που διαμορφώθηκε με λίγο πιο παιχνιδιάρικη διάθεση.

Ένα σπίτι με γεωμετρικές αρχιτεκτονικές γραμμές και εξαιρετική αισθητική σε τέλεια αρμονία με τον τρόπο ζωής και τη δημιουργικότητα του νεαρού ιδιοκτήτη του.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Βαρκελώνη: Customized living

MUST READ