Βαρκελώνη: Customized living

Μια custom-made ξύλινη κατασκευή μετατρέπει το σκοτεινό διαμέρισμα στη Βαρκελώνη σε μια ανεπιτήδευτη, φωτεινή και λειτουργική κατοικία, κατάλληλη για τους νεαρούς ενοίκους της. 

Όταν οι αρχιτέκτονες Marcos Catalán και Victor Bergnes ανέλαβαν την ανακαίνιση ενός παλιού διαμερίσματος στη Βαρκελώνη, είχαν να αντιμετωπίσουν την κλασική, μακρόστενη διαρρύθμιση της δεκαετίας του '70, που μεταφράζεται σε μικρούς και σκοτεινούς χώρους κι ένα μακρύ διάδρομο. Οι δύο Καταλανοί δημιουργοί σχεδίασαν δύο ζώνες –την κοινωνική και την ιδιωτική– διατηρώντας την αρχική διάταξη.

Ποια είναι η διαφορά στο ανανεωμένο και φωτεινό πλέον σπίτι της νεαρής οικογένειας; Μια πολυμορφική κατασκευή που σχεδιάστηκε από τους Catalán & Bergnes αποκλειστικά για τις ανάγκες του συγκεκριμένου διαμερίσματος και μετέτρεψε τα κλειστοφοβικά δωμάτια σε τμήματα ενός ενιαίου χώρου. Από ανοιχτόχρωμο ξύλο, ενισχύει τον εξωτερικό τοίχο και δημιουργεί εσοχές μέχρι 80 εκατοστά για ένα μικρό καναπέ, ντουλάπια ή το γραφείο, ορίζοντας με αυτό τον τρόπο τις λειτουργίες του καθιστικού, της τραπεζαρίας και της κουζίνας. Παράλληλα, οι συρόμενες ξύλινες πόρτες επιτρέπουν στο φυσικό φως να περάσει και στα υπνοδωμάτια με τις λευκές επιφάνειες. Εκεί μια ξύλινη μπορντούρα διατρέχει κουφώματα και ντουλάπια ορίζοντας το ύψος των χώρων. Λιτή και πρακτική διακόσμηση, με επιλεγμένες χρωματικές πινελιές να σπάνε το λευκό φόντο και λίγα design κομμάτια, όπως τα σκαμπό της Artek, τα καθίσματα της Menu ή το διαχρονικό επιδαπέδιο φωτιστικό του Isamu Noguchi στο χολ. Μπάνιο και κουζίνα διαμορφώθηκαν με custom-made συνθέσεις και στόχο τη διευκόλυνση της καθημερινότητας. 

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Modern classic αισθητική

Επόμενο άρθρο

H τέχνη στο τραπέζι

MUST READ