Α happy place

Ένα  εξοχικό στις ακτές του Ελ Σαλβαντόρ επαναπροσδιορίζει την τοπική αρχιτεκτονική αλλά και την ελευθερία των διακοπών δίπλα στη θάλασσα. Στο περιοδικό Casaviva που κυκλοφόρησε χτες.

Ένα εξοχικό στις ακτές του Ελ Σαλβαντόρ επαναπροσδιορίζει την τοπική αρχιτεκτονική αλλά και την ελευθερία των διακοπών δίπλα στη θάλασσα. Στο περιοδικό Casaviva που κυκλοφόρησε χτες.

Μετά από χρόνια εμφύλιου πολέμου που άφησε τη χώρα σε κακή κατάσταση, το Ελ Σαλβαδόρ αναδομείται και οι τουρίστες επιστρέφουν σιγά σιγά για να απολαύσουν τον ήλιο και το σερφ. «Καθώς βγαίνουμε από ένα σκοτεινό τούνελ, επανεφευρίσκουμε τον κόσμο και το συγκεκριμένο σπίτι είναι αντιπροσωπευτικό αυτής της αναγέννησης», σχολιάζει ο αρχιτέκτονας José Roberto Paredes, ιδρυτής του γραφείου Cincopatasalgato. Οι πελάτες του, Maria και Roberto, επέστρεψαν μετά από χρόνια στη χώρα έχοντας πια οικογένεια και τη διάθεση να αποκτήσουν ένα εξοχικό για να περνάνε τα σαββατοκύριακά τους μακριά από την καθημερινή ρουτίνα της δουλειάς. «Το αποτέλεσμα οφείλεται στα ταξίδια μας. Μετά από πολλά πηγαινέλα στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, καταλήξαμε ότι μας χρειάζεται ένα σπίτι ανοιχτό για να απολαμβάνουμε οικογενειακές στιγμές αλλά και την παρέα των φίλων μας σε ένα ωραίο περιβάλλον με χαλαρή ατμόσφαιρα.» Απόλυτη προτεραιότητα, η απλότητα που χαρακτηρίζει τον τρόπο ζωής του ζευγαριού. Και οι δύο θεωρούν ότι τέχνη, αρχιτεκτονική, ρούχα, όλα είναι επιλογές που εκφράζουν την προσωπικότητα των ανθρώπων – το ίδιο πιστεύουν ότι συμβαίνει και με τη διαμόρφωση του σπιτιού. Γι' αυτό και ήθελαν το εξοχικό να αποτυπώνει τη δική τους προσωπικότητα ώστε όταν το δουν οι φίλοι τους να πουν «is soooo them!».

Το σπίτι βρίσκεται στον τελευταίο αμμόλοφο πριν φτάσεις στην παραλία και σχεδιάστηκε σύμφωνα με την τοπική παράδοση, καθώς ο αρχιτέκτονας έχει εμμονή με το χρώμα και το ύφος της λατινοαμερικάνικης ακτής, με τις καλύβες, τις αιώρες και τα απλά υλικά που αντιστέκονται στον καιρό και το χρόνο. Κατ' ουσίαν πρόκειται για ένα ανοιχτό καθιστικό χωρίς τοίχους που θα εμπόδιζαν τη φυσική θέα, το οποίο καλύπτεται από μια θολωτή οροφή φτιαγμένη με κλαδιά ευκάλυπτου. Εκεί στεγάζονται επίσης οι κρεβατοκάμαρες, η κουζίνα και το μπάνιο, ενώ σε ένα δεύτερο μικρότερο επίπεδο με γυάλινους τοίχους φιλοξενείται η βιβλιοθήκη και ένας χώρος με υψηλής τεχνολογίας οπτικοακουστικά μέσα για να παρακολουθούν αγώνες, ταινίες ή συναυλίες. Απλές αρχιτεκτονικές γραμμές και ταπεινά υλικά συνθέτουν το κατάλληλο πλαίσιο για ένα πολύχρωμο, ηλιόλουστο ντεκόρ που ταυτίζεται με την ανεμελιά των διακοπών.

Η μόνη σπαζοκεφαλιά ήταν η ασφάλεια σε ένα σπίτι που είναι απομονωμένο και ανοιχτό στη φύση. Λύθηκε από τους ντόπιους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων Claudia και Harry Washington που επέλεξαν ελαφριά, φορητή επίπλωση για να μεταφέρεται εύκολα στο εσωτερικό και φρόντισαν να κλειδώνουν οι πτέρυγες με την κουζίνα, το μπάνιο και τους προσωπικούς χώρους. Οι πόρτες δεν είναι μόνο λειτουργικές. Τα φύλλα φοίνικα που τις καλύπτουν αντανακλούν το φως του ήλιου αλλάζοντας χρώμα ανάλογα με την ώρα! Αυτό το χαρούμενο μέρος αποδεικνύει ότι μπορεί οι δημιουργοί στο Ελ Σαλβαδόρ να αναζητούν ταυτότητα, αλλά καθώς οι κανόνες δεν έχουν γραφτεί ακόμα έχουν κάθε περιθώριο για πειραματισμούς!

cincopatasalgato.com, chwashington.com

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ