New Classic home

Μια Δανέζα interior designer, που δεν φοβάται τα σκούρα χρώματα, ζει και εργάζεται σε ένα ατμοσφαιρικό αστικό διαμέρισμα στην Κοπεγχάγη, με υπέροχα γύψινα στα ταβάνια, αυθεντικά δρύινα δάπεδα και μια παλέτα μπλε και γκρι αποχρώσεων να κυριαρχεί στον χώρο.  

Μια Δανέζα interior designer, που δεν φοβάται τα σκούρα χρώματα, ζει και εργάζεται σε ένα ατμοσφαιρικό αστικό διαμέρισμα στην Κοπεγχάγη, με υπέροχα γύψινα στα ταβάνια, αυθεντικά δρύινα δάπεδα και μια παλέτα μπλε και γκρι αποχρώσεων να κυριαρχεί στον χώρο.

Όταν ρωτήσαμε την interior design Nina και τον σύζυγό της, Jacob Nyborg, τι ήταν αυτό που τους τράβηξε στο παλιό πολυτελές διαμέρισμα στην Κοπεγχάγη, η απάντηση ήταν άμεση: “Μα ήταν συγκλονιστικά ατμοσφαιρικό”. Παράλληλα, ο χώρος έδινε στη Nina τη δυνατότητα να φτιάξει το γραφείο της στο σπίτι. 'Ετσι, το διαμέρισμα πλέον στεγάζει το showroom, αλλά και την έδρα της εργασίας της.

Το 375 τ.μ. διαμέρισμα είχε ανάγκη από καθολική ανακαίνιση, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας οικογένειας. Μέχρι πρόσφατα φιλοξενούσε μία εταιρεία με πολλά γραφεία, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί διαχωριστικοί τοίχοι που κατέστρεφαν το αρχικό μεγαλείο του χώρου, πολλά ταβάνια να έχουν «χαμηλώσει» κι οι αυθεντικοί γύψινοι διάκοσμοι να μην είναι πια ορατοί. Επιπλέον, τα ξύλινα δάπεδα ήταν καλυμμένα απ’ άκρη σ’ άκρη από μοκέτες, ενώ το wc, το μπάνιο και η κουζίνα δεν είχαν την παραμικρή σχέση με αυτό που είναι σήμερα. Χρειάστηκε να ξεκολλήσουν την άκρη ενός χαλιού, για να αντιληφθούν την ύπαρξη του συγκλονιστικού ξύλινου δαπέδου.

Σήμερα το σπίτι αποτελείται από εννέα δωμάτια, ένα wc, δύο μπάνια κι ένα βοηθητικό δωμάτιο. Οι ψευδοροφές αφαιρέθηκαν, δίνοντας στη Nina την ευκαιρία να δώσει μεγάλη έμφαση στις αυθεντικές γύψινες λεπτομέρειες. Η μοκέτα που κάλυπτε εξ ολοκλήρου τα πατώματα εξαφανίστηκε, αποκαλύπτοντας τα αυθεντικά, πανέμορφα δρύινα δάπεδα, τα οποία περάστηκαν με λάδι. Δύο μικρά ξεχωριστά δωμάτια συνέθεσαν τον χώρο της σημερινής κουζίνας-τραπεζαρίας. Για τη Nina ήταν πολύ σημαντικό να μην καταστραφεί η ατμόσφαιρα του διαμερίσματος, κάτι που συμβαίνει συχνά όταν γίνονται ριζικές αλλαγές σε παλιά διαμερίσματα. Γι' αυτό το λόγο επέλεξε διακριτικά έπιπλα κουζίνας, ώστε να ταιριάξουν με την κλασική διακόσμηση. Αντίθετα, τα χρώματα είναι έντονα και δεν περνούν απαρατήρητα. “Θεωρώ ότι οι σκούροι τόνοι δίνουν βάθος στους τοίχους και δημιουργούν μία πολύ ζεστή, φιλόξενη ατμόσφαιρα. Οι χειμώνες στη Σκανδιναβία μοιάζουν ατελείωτοι, κι έχουμε ανάγκη από γκρι και ζεστές αποχρώσεις, για να μας φτιάχνουν τη διάθεση” εξηγεί η interior designer.

Η χρωματική παλέτα είναι εμφανέστατη στο καθιστικό, όπου κυριαρχούν οι αποχρώσεις του καφέ στο δάπεδο, αλλά και του γκρι στα έπιπλα που έχει σχεδιάσει η ίδια η Nina, όπως οι καναπέδες τους οποίους προσαρμόζει στις προσωπικές ανάγκες των πελατών της. Η προσωπική της πινελιά είναι έκδηλη στα αντικείμενα που φέρνει από τα ταξίδια της, στις χρωματικές πινελιές, στις έντονες υφές και, κυρίως, στην τέχνη.

φωτογραφίες Sisters Agency

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Εccentric chic

MUST READ