Διαμέρισμα Οριγκάμι

Οι αρχιτέκτονες του Normal Project σχεδίασαν μια  κατασκευή για να μετατρέψουν ένα μίνι στούντιο 42 τ.μ. στο Μανχάταν σε ένα compact διαμέρισμα με τέσσερις χώρους!

Οι αρχιτέκτονες του Normal Project σχεδίασαν μια κατασκευή για να μετατρέψουν ένα μίνι στούντιο 42 τ.μ. στο Μανχάταν σε ένα compact διαμέρισμα με τέσσερις χώρους!

Ένας ενιαίος χώρος με κουζίνα και καθιστικό φιλοξενεί ένα μαγικό κουτί που περιέχει κρεβάτι-υπνοδωμάτιο, γραφείο, βιβλιοθήκη και ντουλάπα. Το στούντιο των 42 τ.μ. του εργένη Eric Schneider στο Μανχάταν έχει εμπνεύσει με την αρχιτεκτονική του ευρηματικότητα. Kάποιοι θεωρούν ότι αποτελεί την επιτομή του «living small, thinking big», ενώ άλλοι το έχουν ονομάσει «διαμέρισμα Origami» επειδή διπλώνει και ξεδιπλώνει όπως ακριβώς κάνουν με το χαρτί οι δεξιοτέχνες της γιαπωνέζικης τέχνης. Πάντως, οι αρχιτέκτονες του γραφείου Normal Projects που το επινόησαν προτιμούν το χαρακτηρισμό Upfolding. Πρόκειται για τους Νεοϋορκέζους Michael Chen και Kari Anderson, οι οποίοι αξιοποίησαν τη μινιμαλιστική νοοτροπία και τη γιαπωνέζικη αίσθηση του χώρου που έχει ο ιδιοκτήτης μετά τη διαμονή του για δουλειά σε μια μικρή πόλη έξω από το Τόκιο. Προτεραιότητα του Eric δεν ήταν η αισθητική, αλλά η λειτουργικότητα, καθώς εκείνο που τον ενδιέφερε πρωτίστως ήταν να μπορεί να μαγειρεύει και να τρώει με τους φίλους του στο compact διαμέρισμά του. Μια καταπληκτική –όπως τη χαρακτηρίζει– στάση ζωής που απέκτησε στην Ιαπωνία και δεν την εγκατέλειψε στη Νέα Υόρκη. Καλεί τους φίλους του για φαγητό τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Έτσι, οι αρχιτέκτονες φρόντισαν να του εξασφαλίσουν μια λειτουργική κουζίνα κι ένα τραπέζι που μπορεί να δεξιωθεί δύο έως και τέσσερις φίλους και για τα υπόλοιπα κατασκεύασαν ένα XLarge μπλε κουτί. Όταν είναι κλειστό, ο χώρος αδειάζει κι «αναπνέει» και όταν είναι ανοιχτό μεταμορφώνει με ελάχιστη προσπάθεια το καθιστικό σε υπνοδωμάτιο, με τη βοήθεια ενός διπλού σπαστού κρεβατιού σε στυλ Murfphy, γραφείο ή λίβινγκρουμ, ακόμα και σε ξενώνα με ένα πτυσσόμενο μονό κρεβάτι. Χάρη στα οικονομικά υλικά –πλέξιγκλας και φίμπερ–, η ανακαίνιση στοίχισε μόλις 70.000 δολάρια!

www.normalproject.com

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Scandinavian spirit

Επόμενο άρθρο

Clean & Cut

MUST READ