Scandinavian spirit

O σχεδιαστής Tomy Κ. σκηνοθέτησε το διαμέρισμά του επιλέγοντας vintage κομμάτια, ποπ τέχνη και προσθέτοντας μεγάλες δόσεις σκανδιναβικού design.

O σχεδιαστής Tomy Κ. σκηνοθέτησε το διαμέρισμά του επιλέγοντας vintage κομμάτια, ποπ τέχνη και προσθέτοντας μεγάλες δόσεις σκανδιναβικού design.


Με εμπειρία στις γραφιστικές τέχνες, ο Tomy K. κάνει στροφή στην καριέρα του και δημιουργεί μια συλλογή για το σπίτι με κάδρα, πόστερ, notebooks και μαξιλάρια, εμπνευσμένα από το ελληνικό φολκλόρ. Παράλληλα εργάζεται σε δημιουργικά projects, όπως το artwork για την τελευταία συλλογή του Δημήτρη Πέτρου με τίτλο «Heart Has No Gender». Ωστόσο, ο Τοmy είναι πάνω απ' όλα ένας άνθρωπος που αγαπά να ζει κάθε γωνιά του σπιτιού του, γι' αυτό και το διαμόρφωσε αυθόρμητα και εύκολα. Ήξερε από την αρχή μέχρι το τέλος τι ήθελε και μια προτεραιότητα ήταν η έμφαση στο σκανδιναβικό design, το οποίο είναι πολύ κοντά στη φιλοσοφία και την αισθητική του, όπως επισημαίνει. Με το που μπαίνεις στο διαμέρισμά του σε εντυπωσιάζει το λευκό ξύλινο πάτωμα, ένα από τα πιο δυνατά στοιχεία του σπιτιού, που χρειάστηκε την παρέμβαση τεχνίτη ώστε να χαθεί η σκούρα κόκκινη απόχρωση που είχε πριν και να αποκτήσει τη σημερινή εικόνα του. Το «πειραγμένο» πάτωμα συνδυάζεται με το γυμνό τσιμέντο στην οροφή και τις εταζέρες που φιλοξενούν τις συλλογές του από γυάλινα βάζα. Στο κέντρο του σπιτιού βρίσκεται η τραπεζαρία με τέσσερις διαχρονικές καρέκλες των Charles και Ray Eames πάνω σε μια vintage πορτοκαλί φλοκάτη. Aναπόσπαστο κομμάτι της διακόσμησης τα κάδρα που σχεδιάζει ο Tomy – μάλιστα, κάθε τοίχος έχει το δικό του κολάζ, κάνοντας το σπίτι να θυμίζει pop gallery. Διακοσμητικά γράμματα υπάρχουν σε διάφορα σημεία, επιβεβαιώνοντας την προτίμηση του σχεδιαστή για την τάση typography.

Ο Τοmy αλλάζει συχνά διακόσμηση, αλλά και τα χρώματα στους τοίχους του διαμερίσματος, που έχουν βαφτεί κατά καιρούς σε λάττε, μελιτζανί, πετρόλ και διάφορες αποχρώσεις του γκρι. Όπως λέει ο ίδιος, «τελευταία φορά που μέτρησα είχα 26 διαφορετικά κουτιά μπογιάς στην αποθήκη»!

Η τραπεζαρία χωρίζεται από το καθιστικό με το κεντρικό τζάκι που λειτουργεί σαν διαχωριστικό δημιουργώντας την αίσθηση σεπαρέ. Ο γκρι γωνιακός καναπές γίνεται ο ουδέτερος καμβάς για μια πολύχρωμη συλλογή από μικρά μαξιλάρια που επίσης φέρουν την υπογραφή του. Στο πάτωμα, η λευκή φλοκάτη προσθέτει μια '70s πινελιά. Μεγάλα ανοίγματα επιτρέπουν στο φως να λούζει όλο το χώρο και μας προϊδεάζουν για τη βεράντα, η οποία αξιοποιείται τους καλοκαιρινούς μήνες. Στην κυρίως κρεβατοκάμαρα, αγαπημένο κομμάτι είναι μια vintage πολυθρόνα που έχει ταξιδέψει στην Αθήνα από τα Χανιά και αναπαλαιώθηκε με ταπετσαρία Designers Guild. Ο Tomy επιμελήθηκε και το σχεδιασμό της κουζίνας όπου περνάει πολύ χρόνο μαγειρεύοντας για φίλους. Αντικατέστησε τα ντουλάπια με λευκά ράφια που φιλοξενούν τα είδη καθημερινής χρήσης. Λευκές επιφάνειες, μίνιμαλ όγκοι και μικρές νότες χρώματος δίνουν τον τόνο. Πιάτα και ποτήρια βρίσκονται σε συντονισμένη παράταξη μαρτυρώντας την αγάπη του για την τάξη εν λευκώ.


www.iamtomyk.com

φωτογραφίες Ιωάννα Ρουφοπούλου

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Iστορία & Τέχνη

Επόμενο άρθρο

Διαμέρισμα Οριγκάμι

MUST READ