Pierre όπως πέτρα

Στο νησί Σαν Χουαν της Ουάσινγκτον, το σπίτι Pierre ριζώνει σε έναν βράχο με θέα τον ωκεανό. Η ιδέα ανήκει στους αρχιτέκτονες Olson Kundig.

Στο νησί Σαν Χουαν της Ουάσινγκτον, το σπίτι Pierre ριζώνει σε έναν βράχο με θέα τον ωκεανό. Η ιδέα ανήκει στους αρχιτέκτονες Olson Kundig.

Όταν οι αρχιτέκτονες Olson Kundig ξεκίνησαν να δουλεύουν το σπίτι “Pierre” στο νησί Σαν Χουάν της Ουάσινγκτον, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα ασφαλές και απρόσμενο θέρετρο που κρύβεται σε έναν βράχο. Αυτό αποτέλεσε και την έμπνευση του ονόματος του project, όπου στα γαλλικά σημαίνει πέτρα. Σκοπός τους ήταν να τιμήσουν την υλική φύση του νησιού: η πέτρα, η πράσινη οροφή του σπιτιού και το φύλλωμα των γύρω δέντρων κάνουν το σπίτι να αφομοιώνεται στο τοπίο. Με εξαίρεση την σουίτα, το σπίτι Pierre λειτουργεί σε ένα βασικό επίπεδο, με μία open plan κουζίνα, τραπεζαρία και καθιστικό. Μία μεγάλη περιστρεφόμενη πόρτα από χάλυβα εξασφαλίζει την πρόσβαση στην ταράτσα. Για να χτιστούν γερά θεμέλια κομμάτια του βράχου απομακρύνθηκαν σε εκσκαφές που δεν έγιναν μόνο με μηχανήματα, αλλά και με το χέρι. Η πέτρα που αφαιρέθηκε από τον βράχο κονιορτοποιήθηκε για να χρησιμοποιηθεί στο τσιμεντένιο δάπεδο. Σαν ενθύμιο της κατασκευαστικής διαδικασίας, τα σημάδια της ανασκαφής έμειναν εμφανή στο κτίριο. Σε όλο το σπίτι ο αδρός βράχος έρχεται σε αντίθεση με τις πολυτελείς υφές των επίπλων. Τρεις πισίνες με κυλιόμενο νερό συνθέτουν το μπάνιο του σπιτιού.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Art deco στη Βαρκελώνη

Επόμενο άρθρο

Στην ιταλική εξοχή

MUST READ