Art deco στη Βαρκελώνη

Η αρχιτεκτονική των αρχών του περασμένου αιώνα συντηρείται και πλαισιώνεται από τέχνη, έπιπλα Bouroullec και φωτιστικά ΙΚΕΑ κρεμασμένα ανάποδα σε ένα ενδιαφέρον διαμέρισμα στη Βαρκελώνη.

Η αρχιτεκτονική των αρχών του περασμένου αιώνα συντηρείται και πλαισιώνεται από τέχνη, έπιπλα Bouroullec και φωτιστικά ΙΚΕΑ κρεμασμένα ανάποδα σε ένα ενδιαφέρον διαμέρισμα στη Βαρκελώνη.

Για να ανακαινίσουν ένα διαμέρισμα στην περιοχή Ensanche της Βαρκελώνης, οι Ισπανοί αρχιτέκτονες Anna και Eugeni Bach στηρίχθηκαν στα ιδιαίτερα στοιχεία της αρχιτεκτονικής του κτιρίου που έχει 100 χρόνια ζωής: τα πλακάκια στο δάπεδο κι οι εξαιρετικές γύψινες διακοσμήσεις στους τοίχους. “Παρά την αρχική κακή κατάσταση του διαμερίσματος, τα γοητευτικά στοιχεία του επέδειξαν εξαιρετική αντοχή στο χρόνο και μας ενέπνευσαν να σχεδιάσουμε την ανακαίνιση γύρω από αυτά, πειράζοντας όσο λιγότερο γίνεται την αρχική διαρρύθμιση” λένε οι αρχιτέκτονες.

Ένας τοίχος απομακρύνθηκε προκειμένου να ενοποιηθούν το σαλόνι και η τραπεζαρία. Η υπόλοιπη διαρρύθμιση διατηρήθηκε και οι τοίχοι έμειναν στη θέση τους για να διατηρηθεί η ομοιογένεια στην όψη των μωσαϊκών. Μια εντυπωσιακή αλλαγή είναι η ανταλλαγή των χώρων του μπάνιου και της κουζίνας. Καθώς η κουζίνα βρισκόταν κοντά στην κρεβατοκάμαρα θεωρήθηκε σκόπιμο να παραχωρηθεί ο χώρος της σε ένα ιδιωτικό μπάνιο για την κρεβατοκάμαρα. Το μακρύ χολ απέκτησε χρώμα και λειτουργικότητα, με την προσθήκη ραφιών που ουσιαστικά το μετατρέπουν στη βιβλιοθήκη του σπιτιού.

Σχετικά με την επίπλωση , οι αρχιτέκτονες δηλώνουν: “ Αντιλαμβανόμαστε την επίπλωση σαν μία μακροχρόνια διαδικασία. Η διακόσμηση του σπιτιού πρέπει να είναι δεκτική σε νέα στοιχεία, έπιπλα, αντικείμενα, βιβλία. Με άλλα λόγια, προτιμάμε να σχεδιάζουμε στοιχεία που θα επιτρέψουν αργότερα στους ιδιοκτήτες να συλλέξουν και να τοποθετήσουν σωστά ό,τι άλλο αντικείμενο θέλουν”. Ανάμεσά τους, η πολυθρόνα των αδερφών Bouroullec στο καθιστικό, έργα του Αμερικανού εικαστικού Gordon Matta-Clark και στον τοίχο του καθιστικού την εκτύπωση 'Barabbas' του Kuutti Lavonen ". Όλα αυτά συνυπάρχουν με τα πειραγμένα επιτραπέζια φωτιστικά του ΙΚΕΑ. Οι αρχιτέκτονες τα κρέμασαν ανάποδα στην οροφή εν είδη πολυελαίου, προκειμένου να συνδυάσουν την σουρεαλιστική ατμόσφαιρα με τον ευχάριστο φωτισμό.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Διαχρονικά Σκανδιναβικό

Επόμενο άρθρο

Pierre όπως πέτρα

MUST READ