Venini, ένας κρυστάλλινος μύθος από τη Βενετία

Τα κρυστάλλινα βάζα-έργα τέχνης της Βενετσιάνικης Venini, ενός από τους σημαντικότερους οίκους παγκοσμίως στο χώρο του κρυστάλλου, έγιναν αφορμή για μία ιδιαίτερη έκθεση στο Deros the Shop στο Κολωνάκι

"Όλα τα πράγματα προέρχονται απ’ το νερό και διαλύονται σε αυτό." Μία φράση η οποία περικλείει όλο το πνεύμα της πρωτότυπης συνεργασίας που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο κατάστημα Deros the Shop στο Κολωνάκι. Με τίτλο Venini Vases: The art of Murano glass, An inspiration for floral creation, οι κύριοι Πάνος Ντέρος και Παύλος Ρουσιάκης ένωσαν τις δυνάμεις τους και παρουσίασαν μία έκθεση όπου τον πρώτο λόγο είχαν η πολυτέλεια και το εκλεπτυσμένο γούστο.

Η έκθεση αποτέλεσε την τέλεια αντανάκλαση του καλύτερου κρυστάλλου στον κόσμο, ακριβώς όπως αντανακλάται το φως πάνω στο γυαλί. Αρμονικές μορφές, αποκλειστικές τεχνικές και υψηλή ποιότητα, είναι τα χαρακτηριστικά των κρυστάλλων Venini, που αναδύθηκαν μέσα απ’ την παράδοση ενενήντα χρόνων.

Venini, ένας κρυστάλλινος μύθος από τη Βενετία
Με πυρήνα το χρώμα, εξαιρετικές συνθέσεις από λουλούδια ανέδειξαν τα βάζα -αλλά και τα βάζα τις συνθέσεις. Οι μοναδικές αποχρώσεις τους σε συνδυασμό με τις σπάνιες ποικιλίες και τις αρμονικές φόρμες, γοήτευσαν τους παρευρισκόμενους που προσήλθαν για να θαυμάσουν από κοντά τις επώνυμες δημιουργίες υψηλής ποιότητας και γούστου.

Η μαγική φόρμουλα των κρυστάλλων Murano του βενετσιάνικου οίκου Venini, συγκινεί όσους έχουν πάθος με το γυαλί και την τελειότητα. Παραμένει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου και αποδεικνύει τη διαχρονικότητά της μέσα από τα πολύτιμα υλικά, τις εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες, τις πολύπλοκες τεχνικές και την καθαρότητα του ομορφότερου γυαλιού στον κόσμο που τα ανάγει από πολυτελή αντικείμενα σε έργα τέχνης.

Ένα σύντομο "βιογραφικό" της VENINI

Η εταιρεία VENINI ιδρύθηκε το 1921 στο Μουράνο της Βενετίας, το παγκοσμίως γνωστό νησί που φημίζεται για την τέχνη του γυαλιού, από τον Paolo Venini, δικηγόρο του Μιλάνου, και τον Giacomo Cappellin, Βενετό έμπορο αντικών. Με τα χρόνια η VENINI θα γίνει ένα μοντέλο αριστείας στον κόσμο του Art Glass, βάζοντας τα θεμέλια για μια στιλιστική ταυτότητα που εξακολουθεί να τη διακρίνει μέχρι σήμερα.

Διεθνείς Designers και καλλιτέχνες συνεργάζονται μαζί της από την αρχή: Ο Napoleone Martinuzzi, ο Carlo Scarpa και Vittorio Zecchin και στη μεταπολεμική περίοδο, με τον Gio Ponti, τον Fulvio Bianconi, τον Tapio Wirkkala και Mimmo Rotella, και φυσικά να αναφέρουμε τη συμβολή των σύγχρονων σχεδιαστών και αρχιτεκτόνων όπως ο Peter Μarino, Ron Arad, Tadao Ando, Gae Aulenti, Massimiliano Fuksas, Ettore Sottsass, Alessandro Mendini, Gaetano Pesce και πολλοί άλλοι.

Οι φόρμες και το στυλ ανανεώνονται συνεχώς καθιστώντας την VENINI  εμβληματική στον καλλιτεχνικό κόσμο, χάρη στις μοναδικές δημιουργίες της. Η VENINI μπορεί να υπερηφανεύεται για μια απαράμιλλη χρωματική παλέτα που μαζί με τις τεχνικές γυαλιού είναι μέρος μιας πολιτιστικής κληρονομιάς που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ