Μια εξαιρετική συλλογή που επιπλέον στηρίζει την υφαντική τέχνη

Η συλλογή Mosty 200 γιορτάζει τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, στηρίζει την υφαντουργία και τιμά τις γυναίκες που καθημερινά δίνουν τον δικό τους αγώνα

Με την ευκαιρία της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, το mosty.com τιμά τις ηρωίδες του 1821 αλλά και όλες τις γυναίκες που καθημερινά σήμερα κάνουν τη δική τους μικρή ή μεγάλη επανάσταση.

Η ομάδα του e-shop με τις δημιουργίες νέων και δημοφιλών Ελλήνων σχεδιαστών, παρουσιάζει την επετειακή συλλογή MOSTY 200.

Μια συλλογή greek chic ρούχων με στόχο τη στήριξη της Βιοτεχνικής Σχολής Τήνου και των εργαστηρίων υφαντουργικής που πραγματοποιούνται από το 1898 στο νησί. Μια σειρά δημιουργιών και ένα επετειακό t-shirt με την εξέχουσα μορφή της κυκλαδίτισσας Μαντώ Μαυρογένους. H καλλιτεχνική διαδρομή αυτής της συλλογής που ξεκινάει από τον παραδοσιακό αργαλειό για να συναντήσει τις σύγχρονες επιταγές της μόδας κορυφώθηκε με την γραφιστική επιμέλεια του Χαράλαμπου Μελεκίδη που αποτύπωσε αυτή την πολιτιστική συνένωση του χθες με το σήμερα.

Για να γιορτάσουμε όλα όσα έχουμε καταφέρει σήμερα, 200 χρόνια μετά την Επανάσταση και μαζί να στηρίξουμε την υφαντική τέχνη. Την τέχνη που υιοθέτησαν οι απλές γυναίκες για να ενισχύσουν την κοινωνία μας και να υπερασπίσουν την ατομική́ μας ελευθερία στις αντίξοες συνθήκες.

Ακόμα, η ομάδα του e-shop με τις δημιουργίες νέων και δημοφιλών Ελλήνων σχεδιαστών, έχει προτάσεις για ξεχωριστά deco items. Χειροποίητα κεραμικά με φολκλόρ στοιχεία, πλεκτά καλάθια και ξύλινα βάζα, ή άλλα διακοσμητικά αντικείμενα σχεδιασμένα με φυσικές πρώτες ύλες, παραδοσιακά μοτίβα και βιώσιμες τεχνικές.

Μέσα από την ξεχωριστή αυτή επετειακή συλλογή, το mosty.com μας καλεί να στηρίξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Η φύση στο σπίτι!

MUST READ