Απόδραση σε ένα πέτρινο χωριό του 13ου αιώνα

Η Civita di Bagnoregio είναι ένα πέτρινο χωριό του 13ου αιώνα, σκαρφαλωμένο σε ένα βράχο, ανάμεσα στη Σιένα και τη Ρώμη. Τώρα υπάρχει λόγος να γίνει γνωστή σε ολόκληρο τον πλανήτη

Μόνο μία γέφυρα συνδέει τους 10 μόνιμους κατοίκους του χωριού με τον υπόλοιπο κόσμο. Η Civita di Bagnoregio μόλις απέκτησε έναν καινούργιο λόγο να γράψουν γι' αυτήν οι interiors και οι travel editors του πλανήτη, το Artist House: Ένα project που ανέλαβαν από κοινού ο δήμαρχος της ευρύτερης περιοχής και η Airbnb. Ανέθεσαν στους αρχιτέκτονες του DWA Design Studio να φέρουν ένα από τα μεσαιωνικά σπίτια του χωριού στο σήμερα και να δημιουργήσουν ένα σύγχρονο καταφύγιο που να αντανακλά την ιδιαίτερη κληρονομιά του μοναδικού αυτού μέρους.

Εκείνοι αποκατέστησαν πλήρως τα αυθεντικά αρχιτεκτονικά στοιχεία του κτιρίου και έντυσαν το εσωτερικό με διαχρονικό design, με icons κυρίως από τις συλλογές της Thonet και της Cassina. Ένα custom-made έργο τέχνης –μία ταπισερί του Ιταλού καλλιτέχνη Francesco Simeti– ολοκληρώνει το χώρο.

Το Artist House είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και αξιοποίησης της κληρονομιάς ενός τόπου, ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς μπορείς να μετατρέψεις το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ