Καλοκαίρι στην Provence

Φτιαγμένο από ανθρώπους που αγαπούν το στυλ και τα ταξίδια, το ξενοδοχείο Domaine de Fontenille μετατρέπει την εξοχή της νότιας Γαλλίας σε προορισμό υψηλών προδιαγραφών.

Ο Frédéric Biousse και ο Guillaume Foucher –δύο πολυάσχολοι πετυχημένοι Παριζιάνοι, ο πρώτος ιδρυτής και CEO μεγάλων οίκων μόδας και ο δεύτερος ιδιοκτήτης γνωστής γκαλερί– αποφάσισαν να αφήσουν πίσω την τρέλα της ζωής στη γαλλική πρωτεύουσα και να προχωρήσουν ένα βήμα μπροστά. Ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά το οινοποιείο του Fontenille στη Νότια Γαλλία και έχοντας τεράστια πείρα από ταξίδια και ξενοδοχεία αξιώσεων, έκαναν το όραμά τους πραγματικότητα: ένα εκπληκτικό boutique hotel και ένα διάσημο εστιατόριο. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό αμπελώνα 350 στρεμμάτων κοντά στον ποταμό Ντιράνς, με κυπαρίσσια, ελιές, κερασιές, ίριδες και λεβάντες, που περιλαμβάνει μια κατοικία του 19ου αιώνα, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή. Οι νέοι ιδιοκτήτες εμπιστεύτηκαν τη μετατροπή του παλιού σπιτιού και το σχεδιασμό του κελαριού στον αρχιτέκτονα Alexandre Lafourcade, ειδικό στις ανακαινίσεις πύργων και γνώστη της Προβηγκίας, ο οποίος ανέλαβε να διατηρήσει το παραδοσιακό ύφος του κτίσματος και να το εμπλουτίσει με μοντέρνα στοιχεία.

Από την είσοδο στο Domaine de Fontenille, τα ξεχνάς όλα. Οι επιβλητικοί μπλε τοίχοι που θυμίζουν τον Γάλλο εικαστικό Yves Klein έρχονται σε αντίθεση με τη ρεσεψιόν από ξύλο δρυός και τα ξύλινα ράφια με τα φωτισμένα μπουκάλια. Μια τέλεια υπενθύμιση της φιλοσοφίας του χώρου. Τα 17 δωμάτια και οι σουίτες διακρίνονται από πολυτελή απλότητα. Φωτεινά, με μεγάλες μπαλκονόπορτες, βλέπουν στους υπέροχους κήπους που περιβάλλουν το ξενοδοχείο. Τοίχοι σε αποχρώσεις του γκρι, του μπεζ και του taupe, μεγάλα κρεβάτια με μασίφ ξύλινα κεφαλάρια και έπιπλα αντίκες συνδυάζονται με φωτογραφίες του 19ου αιώνα και άνετους καναπέδες. Για τα μπάνια έχουν επιλεχθεί παλιές ελεύθερες μπανιέρες και πλακάκια σχεδιασμένα από την Patricia Urquiola για τον οίκο Μutina. Το σοφιστικέ στυλ συμπληρώνεται από την πληθώρα των έργων τέχνης. Ουσιαστικά, η γκαλερί του Guillaume Foucher μεταφέρθηκε στα δωμάτια του Domaine de Fontenille. Έργα των Laurent Millet, Todd Hido, Ethan Murrow και Anne-Lise Broyer "φωτίζουν" το σοβαρό αγγλικό στυλ των δωματίων. Το αποτέλεσμα είναι αυτό ακριβώς που επιδίωξαν οι ιδιοκτήτες:

"Θέλαμε ένα σπίτι του 19ου αιώνα στην αρχική του κατάσταση, αλλά αναβαθμισμένο με σύγχρονα έργα τέχνης, που δημιουργούν ένα εξαιρετικό interior. Μια τολμηρή αντίθεση που μας χαρακτηρίζει."

Κάποια από τα δωμάτια διαφέρουν, όπως τα διώροφα –που είναι ιδανικά για οικογένειες– ή αυτά με τους ιδιωτικούς κήπους. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την 20 μέτρων πισίνα, το χαμάμ και τη σάουνα, το θερινό σινεμά, τα κονσέρτα που διοργανώνονται συχνά, τις εκθέσεις τέχνης και φυσικά να λάβουν μέρος στα σεμινάρια οινολογίας. 

Η εμπειρία της διαμονής στο Domaine de Fontenille ολοκληρώνεται στο εκπληκτικό εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας Champ de Lunes όπου δημιουργεί με ντόπια προϊόντα ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Jérôme Faure. Οι θαμώνες μπορούν να τον παρακολουθούν να συνθέτει τα δύο διαφορετικά μενού από τη μεγάλη τζαμαρία που χωρίζει την κουζίνα από τη σάλα, που είναι επιπλωμένη με καρέκλες και τραπέζια των Charles & Ray Eames και του Jean Prouve. Η κουζίνα του είναι απελευθερωμένη, αυθόρμητη και γενναιόδωρη και προσαρμόζεται έξοχα στο πνεύμα του ξενοδοχείου.

 

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ