Φλωρεντία, ταξίδι στην αναγέννηση της διπλανής χώρας

Αναγεννησιακή ατμόσφαιρα παντού, από τις αίθουσες της Galleria Uffizi, στα σοκάκια γύρω από το μνημειακό Duomo, στις εκκλησίες και τα κανάλια του ποταμού Άρνο, στο Palazzo Pitti. Η Φλωρεντία είναι το αιώνιο σύμβολο της Αναγέννησης

Για τη διαμονή 

Στο αγαπημένο ξενοδοχείο της οικογένειας Ferragamo, το Continentale, η θέα στην Ponte Vecchio ζωντανεύει από κάθε παράθυρο τις ρομαντικές ταξιδιωτικές φαντασιώσεις άλλων εποχών. Στο εσωτερικό, η κλασική αισθητική της πόλης ανατρέπεται και αναβιώνει την αριστοκρατική γοητεία των '60s με την αισθητική επιμέλεια του αρχιτέκτονα και σχεδιαστή Michele Bönan.

Για το φαγητό 

Στο αναγεννησιακό Palazzo della Gherardesca ακόμα και ο στάβλος διέθετε θολωτές οροφές και κολόνες. Αφού ντύθηκε με χλομές ασημί αποχρώσεις, προσεγμένες αντίκες, γαλλικές πόρτες, πολυελαίους και άφθονα φρέσκα λουλούδια, έγινε το περίφημο εστιατόριο Ιl Palagio του ξενοδοχείου Four Seasons όπου δημιουργεί ο executive chef Vito Mollica. Ο κήπος και το κελάρι με τα κρασιά προσφέρουν στο ακέραιο την αισθησιακή εμπειρία της Τοσκάνης.

Για την τέχνη 

Γνωστή στα πέρατα της Γης για την πληρέστερη συλλογή αναγεννησιακής τέχνης αλλά και για μία από τις μεγαλύτερες ουρές επισκεπτών που μπορεί να συναντήσει κανείς σε ένα μουσείο, η Galleria Uffizi απαιτεί να της αφιερώσετε μία ημέρα ολόκληρη –είτε επειδή θα θαυμάσετε τη μεγαλοπρεπή αρχιτεκτονική της είτε επειδή θα βρεθείτε πρόσωπο με πρόσωπο με αριστουργήματα όπως η Αφροδίτη του Μποτιτσέλι. Προετοιμαστείτε για ένα μουσείο που δικαιώνει τη φήμη του. 

Για τη μόδα

Από την εκκεντρική βιτρίνα μέχρι το ταμείο μεσολαβούν αντικείμενα λατρείας από οίκους όπως οι Chloé, Dior Homme, Dolce & Gabbana, Dsquared2, Lanvin και Moncler. Η μόδα κατοικεί στο concept store Luisa Via Roma από το 1930 όταν η Γαλλίδα Luisa Jaquin αποφάσισε να καταθέσει τη δική της άποψη περί πολυτέλειας και στυλ.

Για την εμπειρία

  1. Καφές στο ανθοπωλείο. Η φθορά συντηρήθηκε επιτηδευμένα στις αίθουσες του La Ménagère ως φόρος τιμής στην ιστορία του κτιρίου, μία αγορά επίπλων του 19ου αιώνα. Στον 21ο αιώνα μετατράπηκε σε έναν πολυχώρο που εκτός από φαγητό και γλυκά, διαθέτει λουλούδια, αρώματα, αξεσουάρ για το σπίτι και ένα μπαρ που ειδικεύεται στα πειραματικά κοκτέιλ.
  2. Το ωραιότερο φαρμακείο του κόσμου. Φυσικά αρώματα, προϊόντα περιποίησης σώματος, βότανα για ροφήματα, και ποτ πουρί ετοιμάζονται με την ίδια συνταγή από την εποχή των δομινικανών μοναχών της Santa Maria Novella, το 1612. Στο Officina Profumo Farmaceutica di Santa Maria Novella ένα από τα παλαιότερα φαρμακεία της Ιταλίας, θα νιώσετε σαν να ψωνίζετε μαζί με την οικογένεια των Μεδίκων κάτω από το βαρύ πολυέλαιο Murano.
  3. Τζελάτο στο Vivoli. Είναι παράλειψη να φύγετε από τη Φλωρεντία προτού δοκιμάσετε το παγωτό της. Για τη συνταγή του στο Vivoli, το παλαιότερο παγωτατζίδικο της πόλης, έφερναν στο παρελθόν πάγο από τα βουνά!

 

Galleria degli Uffizi

Το φαρμακείο Officina Profumo Farmaceutica di Santa Maria Novella

Το cafe-ανθοπωλείο Menagere

Il Palagio, το εστιατόριο του ξενοδοχείου Four Seasons

To roof του ξενοδοχείου Continentale έχει συγκλονιστική θέα

Η Ponte Vecchio είναι ίσως το πιο φωτογραφημένο σημείο της Φλωρεντίας

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ