Είναι το Μόναχο "κλασικό";

Η πρωτεύουσα της Βαυαρίας είναι πολλά περισσότερα πέρα από το Oktoberfest. Μια σύγχρονη μητρόπολη που ανατρέπει τα κλισέ και πειραματίζεται με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική.

O Έρνεστ Χέμινγουεϊ πίστευε πως το Μόναχο είναι η ωραιότερη πόλη της Γερμανίας. Εάν ακολουθήσετε τα βήματά του σε μια βόλτα στην παλιά πόλη, θα καταλάβετε γιατί. Με αφετηρία τη Marienplatz, προχωρήστε προς το Δημαρχείο και το παλάτι της δυναστείας Wittelsbach, η οποία κυβέρνησε τη Βαυαρία για πέντε αιώνες, ανεβείτε στον καθεδρικό του Αγίου Πέτρου για θέα έως τις Άλπεις και προγραμματίστε μια στάση για μπίρα και φαγητό στην υπαίθρια αγορά Viktualienmarkt.

Το πιο ενημερωμένο βιβλιοπωλείο σε θέματα design ακούει στο όνομα Soda και βρίσκεται στην οδό Rumfordstrasse 3. Διαλέξτε τον τίτλο που σας ενδιαφέρει και συνδυάστε την ανάγνωση με έναν περίπατο στο φημισμένο Αγγλικό Κήπο. Μία μπιραρία στη λίμνη, ένας κινέζικος πύργος από το 18ο αιώνα και ένα ιαπωνικό τεϊοποτείο είναι μερικές από τις εκπλήξεις στα δρομάκια του.

Ο θρυλικός σχεδιαστής φωτιστικών Ingo Maurer μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Νέας Υόρκης και Μονάχου, όπου άνοιξε πρόσφατα το δικό του, αποκλειστικό showroom. O Maurer αντιλαμβάνεται το φωτισμό ως ποίηση, την οποία διοχετεύει στην καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης μέσω του δημιουργήματός του, του σταθμού Westfriedhof στο μετρό.

Για Φαγητό

COLETTE: Ο Γερμανός σεφ Tim Raue βάζει τη γνώση της γαλλικής γαστρονομίας και οι Βερολινέζοι αρχιτέκτονες Bruzkus Batek την μποέμ αισθητική στην μπρασερί Colette Tim Raue. Ανακυκλωμένα βιομηχανικά παράθυρα, σκούρα χρώματα, καθρέφτες αντίκες, μικρά μαρμάρινα τραπέζια, τυπικές καρέκλες μπρασερί και καθίσματα από μια παλιά γαλλική αμαξοστοιχία συνθέτουν ένα διανοουμενίστικο περιβάλλον με ρετρό διάθεση.

KISMET: Σε έναν παλιό φούρνο στην οδό Löwengrube, στην παλιά πόλη, η γνωστή gastro host Sandra Forster ζευγάρωσε με τους DJs αδελφούς Till και εγένετο το Kïsmet. Το ευρύχωρο εστιατόριο/μπαρ/κλαμπ αναβιώνει ένα ρομαντικό οριενταλισμό, με επιρροές από το Μαρόκο μέχρι τα βάθη της Ανατολής. Λατρεύεται από τους hipsters για τη φοβερή ατμόσφαιρα και τη μίξη ποτού, φαγητού, μουσικής και κουβέντας.

Για Ποτό

HERZOG: To μοντερνιστικό κτίριο των αρχιτεκτόνων Sep Ruf και Theo Pabst στην οδό Maxburgstrasse 4 χτίστηκε πάνω στα θεμέλια του κάστρου του Βαυαρού δούκα Γουλιέλμου V από το 16ο αιώνα. Εκεί βρίσκεται τώρα το πιο cool μπαρ του Μονάχου, το Herzog, σχεδιασμένο από τους Ελβετούς Build_Inc. Τα υλικά –χαλκός και επεξεργασμένο τσιμέντο– αποτίουν φόρο τιμής στην αρχιτεκτονική του κτίσματος, το μαύρο χρώμα σε όλα τα εμφανή δομικά στοιχεία αναφέρεται στον Le Corbusier, ενώ το χρυσό προσθέτει την απαραίτητη θεατρικότητα.

Για Art Shopping 

ΠΕΝΤΕ ΑΥΛΕΣ: Για το πιο εντυπωσιακό εμπορικό κέντρο του Μονάχου, το Fünf Höfe (Πέντε Αυλές), οι αρχιτέκτονες Herzog & De Meuron συνεργάστηκαν με εικαστικούς όπως ο Rémy Zaugg, ο Thomas Ruff, ο Olafur Eliasson και η Tita Giese, η οποία φιλοτέχνησε τους κρεμαστούς κήπους. Το κέντρο φιλοξενεί 64 exclusive shops, εστιατόρια, μπαρ αλλά και τους χώρους τέχνης Kunsthalle Hypo-Kulturstiftung και Galerie Wittenbrink.

Για Διαμονή 

FLUSHING MEADOWS: Στην ολοζώντανη γειτονιά Glockenbach, κοντά στον ποταμό Isar, οι αρχιτέκτονες Arnold / Werner μετέτρεψαν ένα κτίριο του ταχυδρομείου στο The Flushing Meadows Hotel & Bar. Δανέζικα υφάσματα της Kvadrat, έπιπλα της ClassiCon και της Thonet και φωτιστικά των Λιβανέζων PSLab χρησιμοποιήθηκαν στους χώρους που στήθηκαν σαν εικαστική εγκατάσταση από διάφορους δημιουργούς.

Bar Herzog

Σταθμός Μετρό Westfriedhof από τον Ingo Maurer

Ο Αγγλικός Κήπος

Εστιατόριο Kismet

Εστιατόριο Colette

Εμπορικό Κέντρο "Πέντε Αυλές"

The Flushing Meadows Hotel

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ