Μπορντό, στην πρωτεύουσα του κρασιού

Ένα διαφορετικό μουσείο κρασιού γίνεται αφορμή για να ανακαλύψουμε το Μπορντό.

Για βόλτα 

Οι μεγιστάνες του 18ου αιώνα χρησιμοποίησαν τα λάφυρα από τις αποικίες για να αναγείρουν στη θέση των μεσαιωνικών κτισμάτων πολυτελή νεοκλασικά κτίρια που προσθέτουν αίγλη στο Triangle d’Or του Μπορντό. Περπατώντας ανάμεσα στις λεωφόρους Cours Clemenceau, Cours de l’Intendance και Allées de Tourny θα ανακαλύψετε άφθονα top-end καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια, με επίκεντρο τη μεγαλοπρεπή όπερα Grand Théâtre και την αχανή πλατεία Esplanade des Quinconces. Σε μικρή απόσταση, η γειτονική περιοχή Saint-Pierre διατηρεί έντονο γοτθικό χαρακτήρα.

Για διαμονή 

Αν και στεγάζεται σε μια τυπική έπαυλη του 19ου αιώνα, το ξενοδοχείο Yndō ανατρέπει τα δεδομένα της κλασικής διακόσμησης με τις μεταξωτές ταπετσαρίες και τα έπιπλα σε στυλ Λουδοβίκου ΧV. Οι δημιουργίες του Tom Dixon και των αδελφών Campana, αλλά και οι μοντερνιστικές πολυθρόνες "Platner" της Knoll παντρεύουν κομψότητα με εκκεντρικότητα εκεί που η καλή ζωή έχει τον πρώτο λόγο. Στα συν ένας αρωματικός κήπος, ένα σπιτικό πρωινό και μια ηλιόλουστη ταράτσα.

Για τσάι 

Ησυχία, λίγοι, εκλεκτοί θαμώνες και ένα αμυδρά φωτισμένο σαλόνι πίσω από το χώρο που φιλοξενεί αμέτρητες ποικιλίες τσαγιών στήνουν την ατμόσφαιρα στο La Diplomate. Αν διψάσετε στο Μπορντό, πέρα από το κρασί, πιείτε τσάι! Κάθε φλιτζάνι –σκέτο, με φρούτα ή άνθη– συνοδεύεται από σπιτικά γλυκά και σνακ σε ό,τι νοστιμότερο για μία στάση μεταξύ γεύματος και δείπνου.

Για shopping

Μεταξύ μπουντουάρ και εργαστηρίου, το Le Nez Insurgé –που σημαίνει εξεγερμένη μύτη– είναι το ακριβώς αντίθετο από μια τυπική αρωματοποιία. Η Dorothée Duret στολίζει τα ράφια του καταστήματός της με κομψά μπουκαλάκια που έχουν ονόματα όπως "Το Ελεύθερο Κράτος των Πορτοκαλιών" και "Μοντέρνα Παρφουμερί", αφηγούνται ιστορίες και χαρακτηρίζονται από ανατρεπτική κομψότητα. Κάθε άρωμα συνδυάζεται με κεριά, προϊόντα περιποίησης και άλλες απολαύσεις της μύτης αλλά και των ματιών.

Έξω από τον τουριστικό χάρτη, στην ολοζώντανη περιοχή Notre Dame ή αλλιώς Les Chartrons χτυπά δυνατά η καρδιά του design. Ρούχα, έπιπλα, γραφιστικά έργα και αντίκες, όλα μπορούν να σας εντυπωσιάσουν και να σας πείσουν να διαλέξετε από εδώ τα σουβενίρ σας. Οι λάτρεις του σκανδιναβικού design θα απολαύσουν ιδιαίτερα την μπουτίκ Ö Design, που διαθέτει ακόμα αντικείμενα τοπικών σχεδιαστών όπως τα παστέλ κεραμικά της Caroline Gomez.

Και βέβαια στο Μουσείο La Cité du Vin

Οι άδειες αποθήκες και οι εγκαταλελειμμένοι χώροι στο Quai de Bacalan στις όχθες του ποταμού Γαρούνα μετατρέπονται σε καφέ, μπαρ και καταστήματα, πάρκα και χώρους πράσινου γύρω από το υπερμοντέρνο μουσείο La Cité du Vin. Το νέο μουσείο βρίσκεται στην αναμφίβολα πλέον ανερχόμενη γειτονιά του Μπορντό και υιοθετεί εξίσου σύγχρονη οπτική. Στεγάζεται σε ένα χώρο που ήδη αποκαλείται "Guggenheim του κρασιού" και θα περιλαμβάνει προοδευτικές διαδράσεις.

To Μουσείο Κρασιού, γνωστό και ως το "Guggenheim" του Μπορντό

Στο La Diplomate το καλύτερο τσάι της πόλης

Perfume shopping

Διαμονή στο ξενοδοχείο Yndo

Στο Triangle d'Or, την περιοχή με το καλύτερο shopping

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Ταξίδι στην μποέμ Πράγα

Επόμενο άρθρο

Βιέννη για κάθε εποχή

MUST READ