Vintage style με θέα

Επώνυμο και home made design, vintage λεπτομέρειες και τέχνη συνδυάζονται με άποψη σε ένα διαμέρισμα με έντονη την προσωπική σφραγίδα των κατοίκων του στην Αθήνα

Το διαμέρισμα βρίσκεται στο Χαλάνδρι, στον όγδοο όροφο μιας πολυκατοικίας που υπογράφει ο διάσημος αρχιτέκτονας Ιωάννης Βικέλας. Οι ιδιοκτήτες του το επέλεξαν λόγω της ανεμπόδιστης θέας που προσφέρει σε όλη την Αθήνα, αλλά και λόγω των αναφορών του στη δεκαετία του '70. Αναφορές που σε παραπέμπουν σε ελληνική ταινία καθώς στην είσοδο της πολυκατοικίας υπάρχει ακόμα το γραφείο του θυρωρού με το καντράν και τα πλήκτρα που αντιστοιχούν σε κάθε ένοικο και σε κάθε σπίτι υπάρχει ακόμα το φορητό θυροτηλέφωνο που σαν μια μικρή ασπρόμαυρη τηλεόραση σε ενημερώνει για την άφιξη του επισκέπτη.

Το τραπέζι του σαλονιού που έφερε η ιδιοκτήτρια μαζί της από το Λονδίνο, ντύθηκε με τζάμι, η ξύλινη -κάποτε- τραπεζαρία απέκτησε μάρμαρο στη βάση της, ένα βοηθητικό χαμηλό τραπέζι επικαλύφτηκε με γκρι MDF και τα υπόλοιπα έπιπλα βάφτηκαν με λευκή λάκα. Παντού υπάρχει μια αναφορά στο παρελθόν, όπως οι καρέκλες του οίκου Castelli που πλαισιώνουν την τραπεζαρία και η κουνιστή πολυθρόνα "Rar" του Eames, πρωταγωνίστρια στο κέντρο του σαλονιού. Όλες οι μετατροπές έγιναν από την ίδια με στόχο να διατηρήσει το σπίτι φωτεινό, άνετο και ευρύχωρο μετατρέποντας το παλιό σε καινούργιο χωρίς να ξοδέψει υπέρογκα ποσά, και να συνδυάσει το επώνυμο και το home made design σε ισότιμες δόσεις.

Vintage style με θέα

Με το που μπαίνεις στο σπίτι το πρώτο πράγμα που βλέπεις είναι μια μεγάλη λευκή γωνιακή βιβλιοθήκη που σε παραπέμπει στο καθιστικό με τον καναπέ που έχει σχεδιάσει η ιδιοκτήτρια. Ο χώρος συνεχίζεται με μια τραπεζαρία περικυκλωμένη από μεγάλα ανοίγματα που αφήνουν τον ήλιο να φωτίζει φυσικά το διαμέρισμα και το βράδυ τα φώτα των σπιτιών να δημιουργούν ατμόσφαιρα Μανχάταν. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται η ευρύχωρη και λειτουργική κουζίνα που προσφέρει θέα στα Βόρεια Προάστια -από το Ολυμπιακό στάδιο έως το λόφο της Εκάλης- και μπορεί να φιλοξενήσει άνετα πολλούς φίλους του ζευγαριού. Το μεγαλύτερο δωμάτιο του σπιτιού διαμορφώθηκε σε ένα διπλό γραφείο που δίνει τη δυνατότητα στο ζευγάρι να δουλεύει μαζί χωρίς παρ' όλα αυτά να καταχράται ο ένας τον χώρο του άλλου, ενώ το μικρότερο έγινε κρεβατοκάμαρα. Και από αυτούς τους χώρους μπορεί να απολαύσει κανείς τη θέα: στη Φιλοθέη και τα Τουρκοβούνια αυτή τη φορά, ενώ λίγο παρά κάτω βλέπεις τη Λ. Κηφισίας να σβήνει στο Νότο.

Ένα διαμέρισμα με vintage λεπτομέρειες που πρόσφερε τη δυνατότητα στην αρχιτέκτονα-ιδιοκτήτριά του να πειραματιστεί με καινούργια υλικά και να παίξει με τη διακόσμηση. Αναμειγνύοντας διαφορετικά στυλ και αντικείμενα -όπως οι σωλήνες χημείου και τα φωτογραφικά έργα του Βαγγέλη Πατεράκη-, η ιδιοκτήτρια έδωσε χρώμα στο χώρο αλλά και την προσωπική της σφραγίδα.

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης / studiopaterakis.com

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ