Soft Loft

Μια κατοικία με χαρακτηριστικά loft στην οδό Πειραιώς διαμορφώνεται σαν γκαλερί, με έμφαση στους ελεύθερους, πολυλειτουργικούς χώρους, ώστε να μπορεί να αλλάζει θέμα όποτε χρειάζεται

Όταν ένα διαμέρισμα πόλης αποκτάει τα χαρακτηριστικά ενός loft τότε μπορούμε να μιλάμε για ένα "soft loft”. Πρόκειται για ένα χώρο που δημιουργείται σε υπάρχοντα επαγγελματικά κτίρια –όπως αποθήκες, εργοστάσια κλπ–, αλλά είναι πιο προσεγμένος στα τελειώματά του σε σχέση με το ακατέργαστο στυλ του loft. Ένα τέτοιο σπίτι ανέλαβε να διαμορφώσει εσωτερικά ο interior designer Σωτήρης Μάλλας, του esé studio. Το σπίτι εντάσσεται στο project Thission lofts που υπογράφει η ομάδα Ιf-Untitled Architects και βρίσκεται σε κτίριο επί της οδού Πειραιώς. Ο ιδιοκτήτης του, ένας τραπεζίτης με μοντέρνο lifestyle, δεν χρειαζόταν κύρια κατοικία αλλά ένα pied-à-terre στο κέντρο της Αθήνας.

Συμβατή με τη βιομηχανική αρχιτεκτονική των Ιf-Untitled Architects, η διακόσμηση ακολουθεί τη λογική του ανοιχτού χώρου. Το καθιστικό, η τραπεζαρία και η κουζίνα επικοινωνούν οπτικά, ενώ η κρεβατοκάμαρα είναι απομονωμένη από τους κοινόχρηστους χώρους. Το μπάνιο επικοινωνεί και με τον ενιαίο χώρο των κοινόχρηστων αλλά και την κρεβατοκάμαρα.

Soft Loft

Το κύριο αισθητικό ζητούμενο ήταν το διεθνές στυλ, το οποίο αποτελεί μία από τις προσωπικές σχεδιαστικές αξίες του. Το μέσο που χρησιμοποιεί είναι η προσεκτική επιλογή των επίπλων και των υλικών. Οι λευκές και γκρι αποχρώσεις των τοίχων συνδυάζονται με το glossy δάπεδο. "Το διαμέρισμα είναι από μόνο του μία ουδέτερη βάση. Σαν γκαλερί, που μπορεί να ανανεώνει τα έπιπλα και τα έργα τέχνης παρουσιάζοντας ένα εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα", λέει ο interior designer. Φυσικά το design έχει εξέχοντα ρόλο στο χώρο.

Στο καθιστικό, ο δερμάτινος καναπές "Tufty Time" που έχει σχεδιάσει η Patricia Urquiola για την B&B Italia επιλέχθηκε για την προσωπική χαλάρωση ή την άνετη φιλοξενία φίλων ανάλογα με τις περιστάσεις. Συνοδεύεται από το τραπεζάκι "Phoenix" –επίσης σχεδιασμένο από την Urquiola– του οίκου Moroso και την πολυθρόνα "La Chaise" των Charles και Ray Eames. Η πολυθρόνα - υπόδειγμα του μοντερνιστικού design είναι αντίκα, σχεδιασμένη το 1948, με έμπνευση από ένα γλυπτό του Gaston Lachaise. Ο μοντερνισμός είναι το ρεύμα που έχει επηρεάσει και τη διακόσμηση της τραπεζαρίας. Εκεί, τον ιδιαίτερο τόνο δίνουν οι καρέκλες "DSW" των Eames, το τραπέζι "Tulip" του Eero Saarinen και τα χαλιά του ισπανικού οίκου Nanimarquina. Τα κομμάτια τέχνης σε όλο το σπίτι έχουν την υπογραφή του εικαστικού Σωκράτη Σωκράτους, ο οποίος είναι και φίλος του ιδιοκτήτη.

Φωτογραφίες: Ιωάννα Ρουφοπούλου 

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ