Loft με θέα στο κέντρο της πόλης

Το σπίτι αυτό στου Ψυρρή είναι κάτι ανάμεσα σε minimal loft, bohème μοντέρνο διαμέρισμα και χώρος εργασίας. Ένα πραγματικά καινούριο concept για να ζει κανείς, με σαφείς επιρροές από τη Βραζιλία

Όταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού αποφάσισε να εγκατασταθεί στο κέντρο επέλεξε το χώρο ενός πρώην ραφείου στρατιωτικών στολών στου Ψυρρή, με θέα την Ακρόπολη, την Αρχαία Αγορά και το Λυκαβηττό. Στον πέμπτο όροφο του βιομηχανικού κτιρίου, τα 160 τ.μ. χωρίς κολόνες ήταν ο ιδανικός καμβάς για τον αρχιτέκτονα-ιδιοκτήτη. Το σχέδιο προέβλεπε τη διατήρηση της συνέχειας του χώρου και την αξιοποίηση της θέας μέσα από τα υπάρχοντα ανοίγματα, καθώς και τη δημιουργία νέων. Έτσι διαμορφώθηκε ένας ενιαίος χώρος για το σαλόνι, την τραπεζαρία, την κουζίνα και το γραφείο και μετατοπίστηκαν τα παράθυρα της πρόσοψης του κτιρίου στο εσωτερικό. Με αυτό τον τρόπο προέκυψε ένας ημιυπαίθριος χώρος, μια σκεπαστή βεράντα. Εκεί ο αρχιτέκτονας, αντί να κλείσει τις βεράντες και να προσθέσει τα τετραγωνικά μέτρα στο εσωτερικό, λειτούργησε ανάποδα, καθώς ήταν αναγκαίο γι’ αυτόν να έχει ένα χώρο χαλάρωσης όπου θα μπορεί να πίνει τον καφέ ή το ποτό του τα βράδια απολαμβάνοντας τη θέα.

Το καθιστικό αναπτύσσεται γύρω από το τζάκι γκαζιού και από πίσω βρίσκεται το γραφείο. Ετερόκλητα στοιχεία συνδυάζονται με μοναδικό τρόπο δημιουργώντας ένα νέο bohème στυλ. Σημείο αναφοράς, το μεγάλο coffee table από ξύλο αφρικανικής καρυδιάς, που σχεδίασε ο ιδιοκτήτης. Ο μπλε καναπές του οίκου Minotti ταιριάζει τέλεια με τις σκανδιναβικές καρέκλες της δεκαετίας του ‘60 και το ντουλάπι – έπιπλα που ανήκαν στην οικογένεια του. Έθνικ χρώμα δίνουν τα χαλιά από το Μαρόκο και την Κωνσταντινούπολη, το οποίο συμπληρώνεται με τα διάφορα αντικείμενα από τα ταξίδια, όπως οι πίπες νερού από τη Σρι Λάνκα και την Ταϊλάνδη αλλά και κινέζικα μικροαντικείμενα και μικροέπιπλα.

Η συνεχώς αυξανόμενη συλλογή αρχιτεκτονικών βιβλίων και συνταγών για γλυκά φιλοξενείται στη βιβλιοθήκη που κατασκευάστηκε από λάμες σιδήρου πακτωμένες στον τοίχο. Τα τροπικά φυτά κατακλύζουν το loft για να υπενθυμίζουν ταξίδια σε αγαπημένες εξωτικές χώρες.

Μπροστά ακριβώς από το καθιστικό, σχεδιάστηκε η κουζίνα και η τραπεζαρία που είναι ανοιχτή στο χώρο, αλλά σε υψηλότερο επίπεδο. Το διαφορετικό ύψος εξυπηρετεί την υδραυλική εγκατάσταση της κουζίνας και ταυτόχρονα μεγαλώνει οπτικά το χώρο. Οι ηλεκτρικές συσκευές κρύβονται πίσω από ντουλάπια με επένδυση λευκής λάκας και μοναδική επιφάνεια εργασίας είναι η νησίδα στο κέντρο, που καλύπτεται με ένα φύλλο inox και λειτουργεί από τρεις πλευρές. Το δρύινο τραπέζι είναι του οίκου Linteloo και συνδυάζεται με τις "Plastic Chairs" του ζεύγους Eames.

Πίσω από την κουζίνα, ένα περιστρεφόμενο διαχωριστικό –το μοναδικό στο σπίτι– απομονώνει το βεστιάριο και το υπνοδωμάτιο με την υπέροχη θέα στο Βράχο της Ακρόπολης. Το λουτρό που είναι en-suite στην κρεβατοκάμαρα έχει ντυθεί με λεπτές λωρίδες από Pietra Serena. Ένα σπίτι που εξελίσσεται ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις στο interior και τις εμπειρίες του ιδιοκτήτη του.

 

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Επόμενο άρθρο

Soft Loft

MUST READ