Simple living στα προάστια της Αθήνας

Μια κατοικία με κήπο και εξωστρεφή χαρακτήρα στη Φιλοθέη φιλοξενεί δύο νέους ανθρώπους με μοντέρνα αισθητική.

Ο interior designer Αλέξανδρος Τσικορδάνος του 360 concept design studio, ο οποίος υπογράφει τη διαμόρφωση του σπιτιού, επανασχεδίασε όλους τους χώρους –εσωτερικούς και εξωτερικούς–, δίνοντας μια νέα δυναμική ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των ιδιοκτητών. Προτίμησε τη λειτουργική απλότητα, τονίζοντας τις βασικές γεωμετρικές φόρμες. Η μελέτη φωτισμού έγινε από τον Αθανάσιο Ντανίλωφ.

Η κατοικία εκτείνεται σε δύο επίπεδα. Στο ισόγειο, υπάρχει η κεντρική είσοδος, ενώ εδώ φιλοξενείται και το σαλόνι, ο χώρος της τραπεζαρίας και η κουζίνα, η κύρια κρεβατοκάμαρα και ένα υπνοδωμάτιο που λειτουργεί άλλοτε ως χώρος φιλοξενίας και άλλοτε ως χώρος απομόνωσης και χαλάρωσης.

Το σαλόνι και η τραπεζαρία είναι ένας ενιαίος, ψηλοτάβανος χώρος με μεγάλα ανοίγματα που επιτρέπουν στο φυσικό φως να πλημμυρίζει το εσωτερικό. Οι ολόλευκοι τοίχοι του και το δάπεδο από ξύλο δρυός σε ανοιχτή απόχρωση κάνουν αυτό το δωμάτιο να δείχνει ακόμη πιο φωτεινό και ευρύχωρο. Το τζάκι διαχωρίζει την τραπεζαρία από το καθιστικό, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί το κεντρικό σημείο αναφοράς για τους ενοίκους και τους φίλους τους, είτε χαλαρώνουν στο καθιστικό είτε δειπνούν στην τραπεζαρία.

Στο σαλόνι, ο γωνιακός καναπές του οίκου B&B Italia σε διάταξη L βρίσκεται σε πρώτο πλάνο και συνδυάζεται με coffee table του ίδιου οίκου και πολυθρόνες του οίκου Porro. Η μεγάλη βιβλιοθήκη και το έπιπλο που σχεδιάστηκε ως μπαρ και μπουφέ συμπληρώνουν το χώρο. Η χρωματική παλέτα κινείται στους φυσικούς τόνους του ξύλου, ενώ τα ζεστά γκρι υφάσματα υπογραμμίζουν την urban αισθητική. Αυστηρές γεωμετρικές φόρμες και αναγνωρίσιμο design ολοκληρώνουν την τέλεια τακτοποιημένη συμμετρία που δημιουργεί zen ατμόσφαιρα. Τα φωτιστικά είναι του οίκου Flos.

Για την τραπεζαρία επιλέχθηκαν έπιπλα σε αυστηρές γραμμές: το τραπέζι είναι του οίκου B&B Italia και οι καρέκλες του οίκου Porro. Το φωτιστικό "Arrangements Line", που σχεδίασε ο Michael Anastassiades για τον οίκο Flos, δημιουργεί με τη γλυπτική γεωμετρία του μια ήρεμη ένταση.

Simple living στα προάστια της Αθήνας

Η κουζίνα έχει θέα στον κήπο και άμεση επικοινωνία με το BBQ και την εξωτερική τραπεζαρία. Στο εσωτερικό της, καθαρή αισθητική και απόλυτη λειτουργικότητα χαρακτηρίζει τη σύνθεση με τη νησίδα και τις χαρακτηριστικές απέριττες γραμμές της Arclinea, στην οποία κυριαρχεί το λευκό χρώμα.

Η κύρια κρεβατοκάμαρα αντανακλά σχεδιαστικά την προσωπικότητα των ιδιοκτητών, με λιτές γραμμές και τα απολύτως απαραίτητα έπιπλα για ένα χώρο χαλάρωσης, αλλά πάντα με έμφαση στο design.

Η εσωτερική σκάλα είναι χαρακτηριστική της αυστηρής γεωμετρίας του σπιτιού και οδηγεί στο κάτω επίπεδο της κατοικίας. Εκεί βρίσκονται ένας ενιαίος χώρος που φιλοξενεί το γραφείο και το playroom, το γυμναστήριο και οι ξενώνες.

Ένα φρέσκο, άνετο και φωτεινό σπίτι με σημαντικές αναφορές στο σύγχρονο design γίνεται καταφύγιο ζωής για το νέο ζευγάρι.

Φωτογραφίες: Studio Paterakis 

 

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ