Όλα αρχίζουν αλλιώς: μια ανακαίνιση - case study

Πώς ένα αστικό σπίτι του 19ου αιώνα -που έγινε και χώρος γραφείων κάποια στιγμή- μετατρέπεται σε ένα συγκρότητα διαμερισμάτων του 21ου;

Το Monterrey 55 είναι ένα έργο αναστήλωσης και ανασυγκρότησης που βρίσκεται σε μία από τις πιο up & coming περιοχές της πόλης του Μεξικού, τη La Colonia Roma. Τον 19ο αιώνα η λεωφόρος Monterrey, ήταν ένας φαρδύς δεντρόφυτος δρόμος με μεγαλοπρεπείς κατοικίες όπου ζούσε η οικονομική και πνευματική ελίτ της πόλης. Δυστυχώς, λόγω των όχι και τόσο επιτυχημένων πρακτικών αστικοποίησης στα τέλη της δεκαετίας του 1970, το ύφος της Monterrey Avenue άλλαξε ριζικά θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τη φυσιογνωμία της περιοχής.

Σε αυτό τον κίνδυνο απαντάει το συγκεκριμένο σπίτι. Είναι μια προσπάθεια να διασωθεί ο αρχικός, αστικός χαρακτήρας της οδού Monterray. Οι αρχιτέκτονες πήραν ένα τριώροφο, όμορφο σπίτι, χτισμένο το 1925 που είχε απογυμνωθεί από τον χαρακτήρα του καθώς είχε μετατραπεί σε χώρο γραφείων και του έδωσαν ξανά νέα ζωή.

Όλα αρχίζουν αλλιώς: μια ανακαίνιση - case study

Κεντρικός στόχος του έργου ήταν η διάσωση ενός από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του σπιτιού, της ξύλινης σκάλας του, που καλύπτει το φεγγίτη στο κέντρο. Αυτή η περιοχή έγινε και πάλι η κύρια είσοδος που τώρα οδηγεί στο νέο σύγχρονο εσωτερικό. Το αρχικό σπίτι καταλαμβάνει το 60% του οικοπέδου. Στο υπόλοιπο 40% οι αρχιτέκτονες κατασκεύασαν ένα σύγχρονο κτίριο με γυάλινη πρόσοψη. Στο χώρο του αρχικού σπιτιού τώρα βρίσκονται δύο διαμερίσματα που έχουν σεβαστεί την αρχική διάταξη. Το νέο κτίριο ακολουθεί τον τρόπο ζωής των κατοίκων του Mexico City του 2020. Έχει τέσσερα στούντιο με ένα υπνοδωμάτιο, τέσσερα διώροφα διαμερίσματα με τρία υπνοδωμάτια το καθένα και ένα διαμέρισμα με δύο υπνοδωμάτια.  Το αποτέλεσμα είναι ένα απόλυτα συνεκτικό συγκρότημα έντεκα διαμερισμάτων, όπου η μεγαλοπρέπεια του παρελθόντος εξελίχθηκε για να συναντήσει τον απαιτητικό τρόπο ζωής του σύγχρονου κοσμοπολίτη του 21ου αιώνα.

 

monterrey 9

monterrey 8

monterrey 7

monterrey 6

monterrey 5

monterrey 4

monterrey 3

monterrey 2

monterrey 1

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Το matrix του φωτισμού

Επόμενο άρθρο

A single house

MUST READ