Στο σπίτι της Anna Fendi

Η επικεφαλής του ιταλικού οίκου μόδας, δεν θα μπορούσε παρά να κατοικεί –πού αλλού;– στο κέντρο της Ρώμης, σε μια κατοικία διαμορφωμένη με διαχρονική ιταλική κομψότητα και τέχνη.

Για την Anna Fendi, τη μεγάλη κυρία του ιταλικού οίκου, το να ζεις στη Ρώμη είναι ένα τεράστιο προνόμιο, όπως δηλώνει ακόμη και στην προσωπική της ιστοσελίδα. Η κατοικία της βρίσκεται σε ένα κομψό κτίριο του 1930, με τυπικό ρωμαϊκό κήπο και συγκλονιστική θέα στην Αιώνια Πόλη.

Δεν περιμένεις τίποτα λιγότερο από τη γυναίκα που είναι υπεύθυνη μαζί με τις τέσσερις αδελφές της για τον ομώνυμο εμβληματικό οίκο, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το ιταλικό στυλ. Παθιασμένη με την εσωτερική διακόσμηση η Anna επιμελήθηκε τη διαμόρφωση του σπιτιού βάζοντας και σε κάθε γωνιά την προσωπική της σφραγίδα. Ζωγραφικά έργα και γλυπτά των καλλιτεχνών Oliviero Rainaldi, Mirko Basaldella, Andrea Cascella και Oliviero Manca υπάρχουν παντού στο σπίτι. Συνδυάζονται με custom-made έπιπλα, όπως ο κεντρικός μπλε βελούδινος καναπές που σχεδίασε η ίδια, παλιά οικογενειακά κειμήλια –ανάμεσά τους η αγαπημένη πολυθρόνα της μητέρας της που ανακαίνισε–, ριχτάρια και μαξιλάρια φτιαγμένα από τα γούνινα κομμάτια που ξέμειναν όταν ο οίκος Fendi σταμάτησε να λανσάρει γούνες από σεβασμό στα ζώα.

Στο κλασικό ρωμαϊκό στυλ της ταίριαξαν αντίκες ή deco κομμάτια όπως οι κονσόλες και οι πολυθρόνες στο καθιστικό ή αντίστοιχα οι καρέκλες στην τραπεζαρία αλλά και iconic design όπως τα φωτιστικά της Gae Aulenti, η καρέκλα του Mackintosh και το περίφημο κοκτέιλ μπαρ του Gio Ponti.

Τα δωμάτια συνδέει ένας μακρύς διάδρομος διακοσμημένος με έργα τέχνης και σχέδια του Karl Lagerfeld, με τον οποίο συνεργάζεται εδώ και 30 χρόνια – ανάμεσά τους και το σχέδιο για ένα φόρεμα της Anna με προσωπική αφιέρωση του Karl στην κόρη της, Ilaria. Για το υπνοδωμάτιο έχει επιλέξει ένα deco γραφείο, μια κονσόλα που φιλοξενεί τη συλλογή της από μπρούντζινα αγαλματάκια, οικογενειακές φωτογραφίες, το πορτρέτο της από τον Rinaldo Geleng και ντουλάπες φτιαγμένες από κλασικές μπαλκονόπορτες. Στην κουζίνα έχει το αυθεντικό πάτωμα της δεκαετίας του '30 και ακανόνιστα σπασμένα πλακάκια στους τοίχους. Η ρετρό ατμόσφαιρα συνεχίζεται στο μαρμάρινο μπάνιο με vintage μπανιέρα και είδη υγιεινής και το μικρό οβάλ παράθυρο πάνω από την ντουλάπα.

Στο σπίτι η Anna Fendi έχει στήσει κι ένα στούντιο-εργαστήριο για τις ανάγκες της όταν σχεδιάζει τις προσωπικές της συλλογές art de la table, πιστές στην ιταλική κουλτούρα. 

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Παράδοση στην απλότητα

Επόμενο άρθρο

Modern classic αισθητική

MUST READ