Modern classic αισθητική

Η κλασική αρχιτεκτονική ισορροπεί με το modern classic στυλ σε ένα σπίτι που συνδυάζει αισθητικά στοιχεία από διαφορετικές εποχές

Και μετά την ανακαίνιση, το σπίτι της interior designer Sara Gerum στο Γκέτεμνμπουργκ της Σουηδίας, παρέμεινε ένα στερεοτυπικό παράδειγμα ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα, με ξύλινα συμπαγή πατώματα, διακοσμημένες οροφές με στούκο και μεγάλα τοξωτά ανοίγματα.

H Sara Gerum εκτιμάει ιδιαίτερα την κλασική αρχιτεκτονική και φρόντισε ακόμα και οι παρεμβάσεις που χρειάστηκαν να γίνουν με σεβασμό στην ιστορική ταυτότητα του κτιρίου. Ίσως επειδή από την αρχή σκεφτόταν ότι αυτό το κλασικό πλαίσιο είναι ο κατάλληλος καμβάς για να αναδείξει τα modern-classic κομμάτια της συλλογής της με design της δεκαετίας του '50 αλλά και σύγχρονες δημιουργίες: φωτιστικά της Flos, καναπέδες της B&B Italia, καρέκλες Hansen.

H interior designer, σε συνεργασία με τη στυλίστρια Pelle Hedeby, δημιούργησε ένα περιβάλλον εκλεκτικιστικής αισθητικής που ταιριάζει απόλυτα με την ιδιοσυγκρασία της. Ετερόκλητα στυλ κι εποχές συνδυάζονται χωρίς να βαραίνουν την ατμόσφαιρα χάρη στη λευκή μονοχρωμία στους τοίχους και την ουδέτερη χρωματική παλέτα – αγαπημένη των Σκανδιναβών. Απροσδόκητη εξαίρεση οι πορτοκαλί καρέκλες στην τραπεζαρία, που δίνουν μια μοντερνιστική πινελιά. Το φυσικό φως προσθέτει την τελευταία πινελιά σε ένα σπίτι που σε καλωσορίζει από την είσοδο.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Στο σπίτι της Anna Fendi

Επόμενο άρθρο

Καλοκαίρι στη Μήλο

MUST READ