Updated chic

Έργα τέχνης, απλό design και γεωμετρικές γραφικές φόρμες ισορροπούν τα κλασικά βιτρό και τα περίτεχνα γύψινα στην ανακαίνιση ενός κλασικού διαμερίσματος του 19ου αιώνα στο Παρίσι.

Έργα τέχνης, απλό design και γεωμετρικές γραφικές φόρμες ισορροπούν τα κλασικά βιτρό και τα περίτεχνα γύψινα στην ανακαίνιση ενός κλασικού διαμερίσματος του 19ου αιώνα στο Παρίσι.

Πριν μετακομίσει στη Μέση Ανατολή με την οικογένεια της, η σχεδιάστρια κοσμημάτων Virginie Dreyer αποφάσισε να μην κόψει τους δεσμούς της με το Παρίσι κι αγόρασε ένα διαμέρισμα στην ιστορική γειτονιά του Μαρέ. Ιδανική τοποθεσία, καθώς πρόκειται για μια δημιουργική περιοχή γεμάτη γκαλερί και μικρές μπουτίκ που ενεργοποιεί την Virginie και την κρατάει ενήμερη για τα καινούργια trends στο Παρίσι.

Το διαμέρισμα των 94 τ.μ. βρίσκεται σε ένα κτίριο που χρονολογείται από το 19ο αιώνα, με μοναδική αρχιτεκτονική, στούκο στις οροφές, σοφιστικέ γύψινα και κλασικά βιτρό παράθυρα στην κρεβατοκάμαρα. «Θέλαμε ένα ζεστό και φιλόξενο διαμέρισμα για τις μέρες που ταξιδεύουμε στο Παρίσι όπου θα μπορούμε να φιλοξενούμε φίλους και να διοργανώνουμε πάρτι», εξηγεί η Virginie. Το ζευγάρι ανέθεσε την ανακαίνιση στο γραφείο FR 66 που φημίζεται γα την ικανότητά του να εκσυγχρονίζει τα διαμερίσματα σε στυλ Haussmann χωρίς να αλλοιώνεται η ιστορική τους ταυτότητα.

Oι interior designers άλλαξαν την κλασική διαρρύθμιση ενοποιώντας τους χώρους για να εξασφαλίσουν ελευθερία κινήσεων και άπλετο φυσικό φως. Επίσης εγκατέστησαν συρόμενες πόρτες ώστε να μπορεί να απομονωθεί εύκολα όποιος το επιθυμεί. Το παιδικό δωμάτιο διαμορφώθηκε στο πίσω μέρος για να κοιμούνται στην ώρα τους η 14χρονη Luna και η 11χρονη Anae ακόμα κι όταν οι γονείς τους έχουν καλεσμένους.

Τα βιτρό στα παράθυρα ήταν καθοριστικός παράγοντας για την επιλογή των χρωμάτων. Στο καθιστικό οι τοίχοι βάφτηκαν με μια απαλή γαλάζια απόχρωση, ενώ στο μπάνιο κυριαρχούν τα μαροκινά πλακάκια που ταιριάζουν με το lead framed παράθυρο. Το παρκέ εναρμονίζεται με την απλή και ζεστή διακόσμηση και με τους τοίχους των υπνοδωματίων που έχουν επένδυση από ξύλο βαλανιδιάς . Ένα άλλο χαρακτηριστικό του σπιτιού είναι η τέχνη, που παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή του ζευγαριού και κατ' επέκταση στη διακόσμηση του σπιτιού. Μάλιστα, ορισμένα από τα έργα γίνονται σήμα κατατεθέν στο χώρο όπου βρίσκονται, όπως το συρμάτινο γλυπτό του Randy Cooper, που εντείνει τη γραφιστική αισθητική της κρεβατοκάμαρας, και ο πίνακας με το τεράστιο πάντα του Stephane Gautier στο δωμάτιο των κοριτσιών, που αιφνιδιάζει όποιον τον πλησιάζει για μια πιο προσεκτική ματιά, καθώς είναι κατασκευασμένος από gummy bears, τα γνωστά λαστιχένια αρκουδάκια.

Και όπως σχεδιάζει τα κοσμήματά της με μια συγκεκριμένη φιλοσοφία –ερμηνεύοντας τη γιόγκα και το διαλογισμό–, έτσι διαμόρφωσε και το σπίτι της εκφράζοντας την άποψή της για τη διακόσμηση. «Μελετήσαμε προσεκτικά τη θέση των επίπλων μέσα στο σπίτι ακριβώς για να μην το μετατρέψουμε σε μουσείο», επισημαίνει.

www.tiny-om.com

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Το νέο loft στην Αθήνα

Επόμενο άρθρο

Graphic art

MUST READ