Graphic art

H διαμόρφωση του στούντιο-σπιτιού του σχεδιαστή Εmmanuel Bossuet στο Παρίσι έχει δραματικό και απόλυτο χαρακτήρα, όπως και η δουλειά του.

H διαμόρφωση του στούντιο-σπιτιού του σχεδιαστή Εmmanuel Bossuet στο Παρίσι έχει δραματικό και απόλυτο χαρακτήρα, όπως και η δουλειά του.

Ως graphic artist, ο Emmanuel Bossuet ξέρει να φτιάχνει δυνατές εικόνες. Τo γεωμετρικό μοτίβο στα πλακάκια του μπάνιου και της κουζίνας, το σχέδιο της ταπετσαρίας που βλέπουμε στην τραπεζαρία ή το παραβάν που έχει σχεδιάσει για την εταιρεία Lalique – όλη η δουλειά του αιφνιδιάζει ευχάριστα και σε κάνει να στέκεσαι για να τη θαυμάσεις. Κάπως έτσι αντιμετώπισε και την ανακαίνιση του διαμερίσματος που αγόρασε στο Παρίσι με τη σύντροφό του στη ζωή και στη δουλειά, Marie Laure Bellanger. Το ζευγάρι δεν ξεκίνησε με στόχο να δημιουργήσει μια γκαλερί. Ήθελαν ένα χώρο που θα τους εμπνέει να ζουν και να δουλεύουν. Ωστόσο, η haussmannian αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα στάθηκε αφορμή για να προσεγγίσουν τη διαμόρφωση με τη λογική μιας κοσμηματοθήκης για τα έπιπλα και τα έργα τους. Καθώς το ζευγάρι συνεργάζεται στη δουλειά από καιρό, έχει αναπτύξει την ίδια αισθητική. «Έχουμε την ίδια οπτική, οπότε η ανακαίνιση δεν μας δυσκόλεψε. Χρειάστηκε χρόνο, συγκέντρωση και δουλειά για να φτιάξουμε ένα χώρο που θα αντανακλά την αισθητική και τη δυναμική μας. Ήταν το δώρο μας στους εαυτούς μας», λέει ο Emmanuel.

Παρά την ηλικία του, το διαμέρισμα ήταν σε καλή κατάσταση και έτσι η ανακαίνιση ράτησε μόνο έξι μήνες κι αφορούσε κυρίως λάθη που έγιναν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ανακαινίσεων. Το παρκέ, τα τζάκια, τα κουφώματα και οι καταπληκτικοί καθρέφτες είναι όλα αυθεντικά. Ένα μικρό μπάνιο μετατράπηκε σε βεστιάριο-ντουλάπα και δύο κρεβατοκάμαρες έδωσαν τη θέση τους σε ένα σύγχρονο μπάνιο και σε ένα γραφείο με βιβλιοθήκη. Εκεί προτιμάει να περνάει τον περισσότερο χρόνο του ο Emmanuel, ενώ χρησιμοποιεί το καθιστικό για τις συναντήσεις με τους φίλους του. Η τραπεζαρία παρέμεινε ως είχε αν και ο καλλιτέχνης σκέφτεται να την αξιοποιήσει: «Ως φανατικός παίκτης, θα σχεδιάσω ένα τραπέζι ρουλέτας που θα μετατρέπεται σε τραπέζι τραπεζαρίας μόλις χτυπήσουν το κουδούνι οι αστυνομικοί», επισημαίνει με χιούμορ.

Η αντίθεση άσπρου-μαύρου κυριαρχεί σε όλους τους χώρους: Μαύρο στην είσοδο και τη βιβλιοθήκη και λευκό στο καθιστικό, που αποτελεί το φόντο για να αναδείξουν τη δουλειά τους. Το διαμέρισμα εξοπλίστηκε με κομμάτια του EEM Studio –της εταιρείας design του ζευγαριού– που μπλέκονται αρμονικά με οικογενειακά κειμήλια και σχέδια του Emmanuel: τα πλακάκια στο μπάνιο και την κουζίνα, καθώς και η ταπετσαρία «Dandelion» σε έναν από τους τοίχους της τραπεζαρίας δίνουν ενέργεια και χαρακτήρα στη διακόσμηση. Το στοίχημα ήταν να κρατήσουν ισορροπία ανάμεσα στα κομμάτια που εκθέτουν προς πώληση και στα αναγκαία που έχει κάθε σπίτι – και δηλώνουν ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα.

Η διαμόρφωση του χώρου έχει ολοκληρωθεί, αλλά όχι οριστικά γιατί το σκηνικό πρέπει να αλλάζει ανάλογα με την εποχή. Στα μάτια του Emmanuel και της Marie Laure είναι σαν μια λευκή σελίδα που έχει ακόμα περιθώριο για να γράψεις. «Μας ταιριάζει σαν ένα παλτό που κόπηκε και ράφτηκε στα μέτρα μας και μας γεμίζει αυτοπεποίθηση και δύναμη. Γιατί αυτή είναι η αποστολή της μόδας και του interior design», συμπληρώνoυν.

www.the-eem.com

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Updated chic

Επόμενο άρθρο

Αlways Elegant

MUST READ