Στη γειτονιά της Tribeca

Η νεανική και χαρούμενη διακόσμηση στο loft του Δανού σχεδιαστή Soren Rose στην Νέα Υόρκη αποδίδει πιστά τη φιλοσοφία του για το design: απλό, λειτουργικό και έξυπνο. 

Η νεανική και χαρούμενη διακόσμηση στο loft του Δανού σχεδιαστή Søren Rose στην Νέα Υόρκη αποδίδει πιστά τη φιλοσοφία του για το design: απλό, λειτουργικό και έξυπνο.

Για τον αυτοδίδακτο Δανό σχεδιαστή και interior designer Søren Rose το design δεν είναι μια μορφή τέχνης αλλά ένας σύγχρονος και έξυπνος τρόπος για να λύνουμε τα πρακτικά προβλήματα της καθημερινότητας. Στο σπίτι του, όπως είναι φυσικό, εκφράζει την προσωπική του φιλοσοφία δίνοντας τον πρώτο λόγο στην απλότητα και το σεβασμό στο χειροποίητο και το λειτουργικό design. O designer, ο οποίος είναι παράλληλα καλλιτέχνης και κατασκευαστής, είχε κουραστεί να πηγαινοέρχεται ανάμεσα στην Κοπεγχάγη όπου βρίσκεται η έδρα του Søren Rose Studio και τη Νέα Υόρκη για δουλειές και αποφάσισε να μετακομίσει με την οικογένειά του στο «Μεγάλο Μήλο». Διάλεξε τη hip γειτονιά της Τραϊμπέκα στην καρδιά του Μανχάταν όπου αγόρασε –τι άλλο;– ένα loft βιομηχανικής αρχιτεκτονικής, όπως είναι και τα περισσότερα κτίρια στην περιοχή.

Πριν μεταμορφωθεί σε ένα κλασικό νεοϋορκέζικο loft, το κτίριο της Franklin Street ήταν ένα παλιό, μικρό εργοστάσιο και αυτό συνεπάγεται σήμερα έναν ψηλοτάβανο και άνετο ενιαίο χώρο που φιλοξενεί το καθιστικό, την κουζίνα και την τραπεζαρία, μεγάλα βιομηχανικά παράθυρα για άπλετο φυσικό φως και σκάλες που οδηγούν σε ένα δεύτερο επίπεδο όπου βρίσκονται οι κρεβατοκάμαρες του ζευγαριού και των τριών κοριτσιών τους. Ο Søren μετέφερε στο εσωτερικό το δημιουργικό κοντράστ που χαρακτηρίζει τη Νέα Υόρκη συνδυάζοντας high-end design με διάφορα vintage έπιπλα που ανακάλυψε σε νεοϋορκέζικες αγορές, όπως η αυθεντική καρέκλα των Eames. Εκτός από κομμάτια που έχει σχεδιάσει ο ίδιος για τις εταιρείες De La Espada και Μuuto, στο loft θα δει κανείς έπιπλα Cappellini, Established & Sons και Flexform, εταιρείες που εκτιμάει ιδιαίτερα. Η διακόσμηση είναι γεμάτη χρώμα, χαρούμενη, νεανική, με το touch της Νέας Υόρκης και δεν αρκείται στα απολύτως απαραίτητα, αφού ο Søren αγαπάει τα αντικείμενα και κατά καιρούς έχει «ερωτευτεί» γιαπωνέζικα μαχαίρια, γκατζετάκια που φέρουν την υπογραφή της Apple, μηχανές Leica. Μια διακόσμηση που ανανεώνεται συχνά καθώς ο σχεδιαστής ανήκει σ' εκείνους που επηρεάζονται από το περιβάλλον τους και αλλάζουν interior ή έστω κάποια από τα καθημερινά αντικείμενα που χρησιμοποιούν προτιμώντας τη νεότερη και βελτιωμένη εκδοχή τους. Στο πίσω μέρος του loft βρίσκεται η μεγαλύτερη έκπληξη: μια μικρή ταράτσα που γίνεται το καταφύγιο της οικογένειας όταν κουράζεται από την ένταση της μητρόπολης.

φωτογραφίες Thomas Loof

www.sorenrose.com

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

American Retro

Επόμενο άρθρο

Lounge ατμόσφαιρα

MUST READ