Lounge ατμόσφαιρα

Το σπίτι του interior designer Μίλτου Λέσση στα βόρεια προάστια αποπνέει μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα που βασίζεται στη μοντέρνα lounge αισθητική και τους ήπιους χρωματικούς τόνους.

Το σπίτι του interior designer Μίλτου Λέσση στα βόρεια προάστια αποπνέει μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα που βασίζεται στη μοντέρνα lounge αισθητική και τους ήπιους χρωματικούς τόνους.

Το διαμέρισμα των 130 τ.μ. βρίσκεται σε μια σύγχρονη πολυκατοικία στο Χαλάνδρι, με άνετους, φωτεινούς χώρους και λειτουργική διαρρύθμιση. Η είσοδος οδηγεί κατευθείαν στον ενιαίο χώρο σαλονιού, τραπεζαρίας και κουζίνας. Αποχρώσεις του γκρι και ασπρόμαυρες συνθέσεις δημιουργούν το σκηνικό για design και custom-made έπιπλα, ενώ τα έργα τέχνης και τα εντυπωσιακά φωτιστικά δίνουν χρώμα και ζεσταίνουν το χώρο.

Το σαλόνι αναπτύσσεται γύρω από το εντυπωσιακό τζάκι. Βασικό στοιχείο, ο άνετος, γκρι καναπές που κατασκευάστηκε από το Ηomebox, την εταιρεία τoυ Μίλτου Λέσση, και συνδυάζεται με τα λευκά τραπέζια σε μοντέρνο στυλ και το κόκκινο, εντυπωσιακό φωτιστικό δαπέδου. Ο ιδιοκτήτης επέλεξε να ζεστάνει την ατμόσφαιρα με vintage στοιχεία, όπως η πολυθρόνα που μάζεψε από το δρόμο και την ανακαίνισε η Homebox και η παλιά βαλίτσα που λειτουργεί σαν τραπέζι για την τηλεόραση.

Στην άλλη πλευρά, η τραπεζαρία του οίκου Kartell βασίζεται στην έντονη αντίθεση άσπρου-μαύρου, που ολοκληρώνεται από το ριγέ χαλί και το μεγάλο, μαύρο φωτιστικό. Στο βάθος, η λευκή κουζίνα είναι ανοιχτή, καθώς ο interior designer θέλησε να δείξει αυτό που άλλοι θέλουν να κρύψουν: Tη ζωή και τα αντικείμενα της κουζίνας σαν μέρος της διακόσμησης των χώρων υποδοχής. Τα λευκά λειτουργικά ντουλάπια γίνονται το τέλειο φόντο για τις συλλογές, κάτι που κάνει το χώρο να φαίνεται πιο φιλόξενος και οικείος.

Δίπλα στην πόρτα, ο διάδρομος οδηγεί στις δύο κρεβατοκάμαρες και το γραφείο. Εκεί ένας έξυπνος και απλός σχεδιασμός κάνει το χώρο να φαίνεται μεγάλος και άνετος. Μια σειρά από χαμηλά, άσπρα ντουλάπια είναι τοποθετημένα σε έναν άσπρο τοίχο που αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον με τη συλλογή από μεταλλικά πάνελ ρετρό διαφημίσεων. Το πορτοκαλί φωτιστικό της Kartell δίνει παιχνιδιάρικη διάθεση, ενώ ένας απλός πάγκος εκτελεί χρέη γραφείου.

Ακριβώς δίπλα, στην κρεβατοκάμαρα, κυριαρχεί το λευκό. Το λιτό κρεβάτι έχει κεφαλάρι-φάκελο και ευρηματικό κομοδίνο που απαρτίζεται από τρία ρετρό τραπεζάκια. Η απλότητα της σύνθεσης και η ακολουθία των αποχρώσεων επιτυγχάνουν περιβάλλον ηρεμίας και χαλάρωσης, που ταιριάζει σε ένα υπνοδωμάτιο.

Ο interior designer θέλησε να δώσει στον προσωπικό του χώρο την αισθητική lounge των ξενοδοχείων, αλλά με τη φιλόξενη και οικεία ατμόσφαιρα ενός σπιτιού. Και το κατάφερε.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Στη γειτονιά της Tribeca

MUST READ