New Eclectic

O σχεδιαστής Sefer Caglar του στούντιο Autoban ζει με την οικογένειά του  στην Κωνσταντινούπολη  σ ένα σπίτι που πρεσβεύει την αισθητική του και την ενέργεια της αγαπημένης του Πόλης.

O σχεδιαστής Sefer Caglar του στούντιο Autoban ζει με την οικογένειά του στην Κωνσταντινούπολη σ ένα σπίτι που πρεσβεύει την αισθητική του και την ενέργεια της αγαπημένης του Πόλης.

Θεωρούνται –και όχι άδικα– οι πρεσβευτές της σύγχρονης εικόνας που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια η Κωνσταντινούπολη. Οι σχεδιαστές Seyhan Özdemir και Sefer Cağlar, το ζευγάρι πίσω από το Studio Autoban, έχουν ταράξει τα νερά στο διεθνή χώρο του design με το ταλέντο τους να παντρεύουν το κλασικό με το σύγχρονο, την Ανατολή με τη Δύση. Οτιδήποτε μπορεί να γίνει πηγή έμπνευσης για τους Αutoban – και αυτό γίνεται ιδιαίτερα αισθητό στο σπίτι του Cefer Caglar, στην Πόλη. Λίγα μόλις μέτρα μακριά από το στούντιο όπου σχεδιάζουν, μετέτρεψαν τον μάλλον βαρετό επαγγελματικό χώρο μιας εταιρείας στην προσωπική τους, στυλάτη κατοικία. Κατά την ανακαίνιση, αντιμετώπισαν τις τεχνικές δυσκολίες εφαρμόζοντας τη φιλοσοφία τους, σύμφωνα με την οποία «βρίσκει κανείς τη λύση στα προβλήματα με τα μέσα που διαθέτει, χωρίς να καταφύγει σε υπερβολές». Έτσι, το ζευγάρι αποφάσισε να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο το φυσικό φωτισμό και γκρέμισε τοίχους για να δώσει χαρακτήρα loft στο σπίτι.

Οι περισσότερες επιφάνειες βάφτηκαν λευκές για να διαχέουν το φως και να αναδεικνύουν τις τολμηρές διακοσμητικές επιλογές. Όπως αρέσει στον Sefer να λέει, «κάτω από την ίδια στέγη κοιμούνται δικές τους δημιουργίες με icon κομμάτια design». Ως θαυμαστής των Charles και Ray Eames, του Αchille Castiglioni, του Carlo Molino ή του Carlo Scarpa, έχει ένα θησαυρό από πρωτότυπα αλλά και επανεκδόσεις των μεγάλων κλασικών. Ακόμα και η μικρή Sera έχει μπει στο παιχνίδι και δεν αποχωρίζεται εύκολα το αλογάκι της, που έχει σχεδιάσει ο Marc Newson για την Μagis.

Παρά την έντονη παρουσία του design, η διακόσμηση κάθε άλλο παρά στεγνή είναι χάρη στα έργα μοντέρνας τέχνης από την προσωπική συλλογή του ζευγαριού, που πιστεύει ότι ένα διαμέρισμα-γκαλερί δεν καταπιέζει, αλλά επιτρέπει στον ένοικο να εκφράζεται ελεύθερα. «Το σπίτι σου πρέπει να είναι ο χώρος που αγαπάς και θέλεις να περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου. Γι' αυτό και πρέπει να ταιριάζει με την προσωπικότητά σου, το στυλ σου και τον τρόπο που ζεις», λέει ο Τούρκος σχεδιαστής, που είναι περήφανος και για τη μεγάλη βιβλιοθήκη με τις λογοτεχνικές εκδόσεις. Το σπίτι του Sefer Caglar μοιάζει με την Κωνσταντινούπολη: Είναι γεμάτο εκπλήξεις, απρόσμενους συνδυασμούς και ενέργεια!

www.autoban212.com

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Clean & Cut

Επόμενο άρθρο

Φως & Σκιές

MUST READ