40's style στο Μπρούκλιν

Πίσω από την όψη ενός παλιού κτιρίου στο Μπρούκλιν, το μοντέρνο σπίτι του αρχιτέκτονα Jordan Parnass είναι ένας χώρος με πολλά ανοίγματα και custom made κατασκευές. Ίσως γι' αυτό το αποκαλεί αρχιτεκτονικό γλυπτό.

Πίσω από την όψη ενός παλιού κτιρίου στο Μπρούκλιν, το μοντέρνο σπίτι του αρχιτέκτονα Jordan Parnass είναι ένας χώρος με πολλά ανοίγματα και custom made κατασκευές. Ίσως γι' αυτό το αποκαλεί αρχιτεκτονικό γλυπτό.

Όταν ο αρχιτέκτονας Jordan Parnass και η σύζυγός του εικαστικός πολυμέσων Melanie θέλησαν να κάνουν οικογένεια αποφάσισαν να αγοράσουν και να ανακαινίσουν ένα νέο σπίτι, κοντά στην παλιά τους γειτονιά στο Μπρούκλιν. Όπως εξηγούν, τα καινούργια ζητούμενα ήταν οι κρεβατοκάμαρες για τα παιδιά και τους επισκέπτες, μία κουζίνα κατάλληλη για εμπνευσμένη μαγειρική και έναν χώρο που η Melanie θα μπορούσε να στήσει το εργαστήριο και το χώρο προβολών της. Μετά το ηλιόλουστο loft που κατοικούσαν στο Μπρούκλιν περίμεναν πως δύσκολα θα βρουν έναν χώρο στα τυπικά κτιριακά συγκροτήματα του Brownstone.

Τελικά το ζευγάρι επέλεξε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι του 1940 που στέγαζε δύο οικογένειες , στη γειτονιά Boerum Hill. Η ανακαίνιση είχε σκοπό να το μετατρέψει σε ένα φωτεινό κουτί γεμάτο τέχνη και ζωτική ενέργεια. Ο Jordan διατήρησε την όψη, την οροφή και τους πλαϊνούς τοίχους και κατεδάφισε μόνο την πίσω πλευρά την οποία αντικατέστησε με γυαλί δημιουργώντας ένα μεγάλο άνοιγμα στον κήπο που φέρνει άφθονο φως στο ατελιέ της Melanie. Οι τοίχοι από τούβλο διατηρήθηκαν, ενώ ένας νέος μεταλλικός σκελετός – σκάλα συνδέει ελεύθερα τους ορόφους που έχουν οπτική επικοινωνία μεταξύ τους. Η μοντέρνα λογική που κρύβεται πίσω από το παραδοσιακό περίβλημα του κτιρίου επιτρέπει παράλληλα την εύκολη διάχυση του φωτός σε όλο το σπίτι ώστε να αναδεικνύεται η συλλογή με έργα τέχνης του ζευγαριού, που περιλαμβάνει χάλκινα αγαλματίδια και εκτυπώσεις του Πικάσο, έργα του Μιρό, του Σαγκάλ και της Μπάρμπαρα Κρούγκερ. Επιπλέον, η Melanie που προηγουμένως είχε εργαστεί ως διευθύντρια της γκαλερί Eyebeam Atelier προσκάλεσε σύγχρονους καλλιτέχνες και φίλους της όπως η Tali Hinkis και ο Αργεντίνος γλύπτης Alejandro Dron, να δημιουργήσουν έργα ειδικά για το χώρο. Ανάμεσα σε αυτά τα έργα ξεχωρίζει η μεγάλη ψηφιακή τοιχογραφία στην τραπεζαρία. Τα έπιπλα και τα υπόλοιπα αντικείμενα της διακόσμησης φέρουν διάσημες υπογραφές όπως αυτές των Ronan και Erwan Bouroullec, του οίκου Established & Sons, της Hivemindesign και του Verner Panton.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Το σπίτι του κρασιού

Επόμενο άρθρο

Απόδραση στο πράσινο

MUST READ