Απόδραση στο πράσινο

Μια εξοχική κατοικία σε ένα καταπράσινο περιβάλλον κοντά στη Βόνιτσα εναρμονίζεται με τη φύση και προσφέρεται για διακοπές με στυλ.

Μια εξοχική κατοικία σε ένα καταπράσινο περιβάλλον κοντά στη Βόνιτσα εναρμονίζεται με τη φύση και προσφέρεται για διακοπές με στυλ.


To πέτρινο σπίτι βρίσκεται στη νότια πλευρά του Αμβρακικού κόλπου, μέσα σε ένα κτήμα με ελιές, ροδιές, πορτοκαλιές και λεμονιές με καταπληκτική θέα στη θάλασσα. Το παλιό κτίσμα αναπαλαιώθηκε με πέτρα και ξύλο και έδωσε τη θέση του σε ένα σπίτι 145 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο εκτείνεται σε δύο επίπεδα. Τη διακόσμηση ανέλαβε η Μαρία Χατζησταύρου του γραφείου Lime Deco, που εμπνεύστηκε από το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Στο ισόγειο βρίσκεται ο ενιαίος χώρος υποδοχής με το σαλόνι, την τραπεζαρία, την κουζίνα και ένα WC. Για το καθιστικό, η interior designer επέλεξε αποχρώσεις του γκρι στους καναπέδες και τις κουρτίνες για να εξισορροπήσει τον έντονο χαρακτήρα της πέτρας και του ξύλου. Αντίκες από τη συλλογή της οικογένειας ζεσταίνουν το χώρο και ένα παλιό μπαούλο μεταμορφώθηκε σε coffee table. Οι εντυπωσιακοί πολυέλαιοι δίνουν μια νότα πολυτέλειας και οι διακριτικές κουρτίνες επιτρέπουν τη θέα.

Η κουζίνα και η τραπεζαρία διαχωρίζονται από το καθιστικό με μια πέτρινη καμάρα που καταλήγει σε πάσο ντυμένο με ξύλο. Το τραπέζι από αλουστράριστο ξύλο δίνει country ύφος. Λεπτομέρειες από τις ντόπιες συνήθειες τονίζουν τη ρουστίκ διάσταση του σπιτιού. Για παράδειγμα, μια παλιά σκάφη μεταμορφώθηκε σε ένα ενδιαφέρον φωτιστικό.

Στον πρώτο όροφο, βρίσκεται η κύρια κρεβατοκάμαρα με διακόσμηση που παραπέμπει σε σαλέ, πίνακες με σκιέρ και ξύλινα φωτιστικά. Τα ντεκαπέ έπιπλα και τα floral υφάσματα δημιουργούν μια νοσταλγική ατμόσφαιρα. Στο παιδικό υπνοδωμάτιο το ύφος είναι πιο μοντέρνο country. O πέτρινος τοίχος, τα γκρι έπιπλα και τα μοντέρνα φωτιστικά και υφάσματα δίνουν ένα νεανικό και φρέσκο αποτέλεσμα.

Στον εξωτερικό χώρο, το αγαπημένο σημείο όλων είναι το χτιστό καθιστικό με τις μαξιλάρες και την εστία που λειτουργεί όλο το χρόνο μια και ο κήπος είναι ιδιαίτερα ευχάριστος όλες τις εποχές.

Περισσότερες ιδέες deco στο περιοδικό Ιδέες και Λύσεις για το Σπίτι που κυκλοφορεί την Κυριακή 14 Απριλίου με την εφημερίδα Real News.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

40's style στο Μπρούκλιν

Επόμενο άρθρο

Στην άγρια Αυστραλία

MUST READ