Michael Anastassiades: "Πάντα με γοήτευε η παράλληλη σχέση ανάμεσα στο φωτισμό και το κόσμημα"

Ο Michael Anastassiades, ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους σχεδιαστές στο χώρο του φωτισμου, έρχεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα για να μιλήσει για το έργο του

Ο Michael Anastassiades γεννήθηκε στην Κύπρο, ενώ η βάση του είναι το Λονδίνο. Έχει σπουδάσει στο London's Imperial College και έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στο industrial design από το Royal College of Art. Ίδρυσε το studio του στο Λονδίνο το 1994, ενώ το 2007 προχώρησε στη δημιουργία του δικού του brand, Michael Anastassiades. Το 2011 ξεκίνησε η συνεργασία του με τη Flos, έναν από τους σημαντικότερους οίκους για το φωτισμό παγκοσμίως, ενώ ανάμεσα στους οίκους του design με τους οποίους έχει συνεργαστεί -και συνεργάζεται- ξεχωρίζουν μεγάλα ονόματα όπως: Herman Miller, Salvatori, B&B Italia, Cassina και άλλοι. Έργα του βρίσκονται στις μόνιμες συλλογές μουσείων όπως το V&A του Λονδίνου, το MoMA της Νέας Υόρκης και το MAK της Βιέννης. Η σειρά arrangements είναι από το αποτέλεσμα της νεότερης συνεργασίας του με τη Flos. Ο ίδιος σημειώνει: 

- Όλα ξεκινούν με μια πολύπλοκη ιδέα την οποία δουλεύω για να φέρω σε φυσική, χειροπιαστή μορφή. 

- Το ταξίδι από την αφηρημένη ιδέα έως το συγκεκριμένο, χειροπιαστό αντικείμενο είναι εντελώς προσωπική διαδικασία, γι' αυτό και η δουλειά μου είναι προσωπική. 

- Η παράλληλη σχέση ανάμεσα στο φωτιστικό και το κόσμημα με γοήτευε πάντα. Είναι πρόκληση για μένα να μεταφράσω στο χώρο τη λεπτότητα ενός αντικειμένου τόσο μικρού, χωρίς εκείνο να χάσει την πολυτέλεια του. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από τον τρόπο που παρουσιάζονται τα υλικά.    

Ο Michael Anastassides έρχεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης της Αθήνας την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου για μία ομιλία σχετικά με το έργο του. Αφορμή η εγκατάσταση Arrangements που γεμίζει με φως το foyer του μουσείου. 

Την επιμέλεια της εγκατάστασης έχουν η Αφροδίτη Γκόνου και η Αταλάντη Μαρτίνου, ενώ lighting sponsor είναι η Flos με την υποστήριξη του Γ. Δελούδη.

Media Sponsor: Casaviva Greece

 

 

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ