Ο Michael Anastassiades έρχεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους σχεδιαστές, ο Michael Anastassiades έρχεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα για μία ομιλία σχετικά με το -ξεχωριστό και παγκοσμίως αναγνωρισμένο- έργο του. Working with Light, το θέμα

Το κύριο χαρακτηριστικό της δουλειάς του Michael Anastassiades είναι η διάρκεια των έργων του, διάρκεια που επιτυγχάνεται χάρη στις επιμονή στην έντιμη χρήση των υλικών, τις αναλογίες και τη φυσική παρουσία ενός αντικειμένου. Μεταξύ έργου τέχνης και βιομηχανικού σχεδιασμού, τα έργα του ισορροπούν ανάμεσα στο χρηστικό από τη μία και το ποιητικό και το  αινιγματικό από την άλλη. Όπως λέει ο ίδιος ο σχεδιαστής σχετικά με τη δημιουργική διαδικασία: 

Το σημείο εκκίνησης μου είναι συχνά άυλο και ενστικτώδες, μέχρι να αποσαφηνισθεί και να καταστεί έκφραση λεκτική και στη συνέχεια σωματική. Προχωρώ το ταχύτερο από το σχέδιο στο φυσικό αντικείμενο, ώστε να καταλάβω την αίσθηση της κλίμακας και των αναλογιών στον πραγματικό χώρο. Επεξεργάζομαι τον τρόπο με τον οποίο τα διαφορετικά στοιχεία σχετίζονται μεταξύ τους και πώς το συνολικό αντικείμενο "στέκει" στον χώρο σε σχέση με την ανθρώπινη κλίμακα. 

Έργα του Αναστασιάδη περιλαμβάνονται στις μόνιμες συλλογές αρκετών σημαντικών μουσείων σε ολόκληρο τον κόσμο (Museum Of Modern Art, Νέα Υόρκη, Victoria and Albert Museum, Λονδίνο, FRAC Centre, Ορλεάνη, MAK, Βιέννη κ.α.) Ατομικές εκθέσεις για τη δουλειά του έχουν γίνει σε πολλά μέρη του κόσμου, ενώ ανάμεσα στις συνεργασίες του ξεχωρίζουν ορισμένοι από τα μεγαλύτερους οίκους του design: Flos, Herman Miller, Salvatori, B&B Italia, Cassina.

Ο Michael Anastassiades έρχεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Michael Anastassiades

Με σπουδές πολιτικού μηχανικού στο Imperial College of Science Technology and Medicine του Λονδίνου και μεταπτυχιακές σπουδές στον Βιομηχανικό Σχεδιασμό στο Royal College of Art, ο Αναστασιάδης ίδρυσε το εργαστήριό του στο Λονδίνο το 1994 και την επώνυμη εταιρεία του το 2007, ξεκινώντας να παράγει σειρά γνωστών φωτιστικών, επίπλων και αντικειμένων με κύριο γνώρισμα τους τον εκλεκτικισμό και τη διαχρονικότητα. 

Την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης  

 

 

 

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ