Η επιστροφή του Plaza Athenee

Πραγματικό σημείο αναφοράς για το Παρίσι, το Plaza Athenee στην Avenue Montaigne ανοίγει και πάλι τα περίφημα salons του, μετά από μια εντυπωσιακή ανακαίνιση που κράτησε 10 μήνες.

Πραγματικό σημείο αναφοράς για το Παρίσι, το Plaza Athénée στην Avenue Montaigne ανοίγει και πάλι τα περίφημα salons του, μετά από μια εντυπωσιακή ανακαίνιση που κράτησε 10 μήνες.

«Η πολυτέλεια έχει να κάνει με το να εφευρίσκεις νέες, προσωπικές εμπειρίες που δεν είναι οικείες στον καθένα ούτε είναι ήδη καταγεγραμμένες. Η πολυτέλεια σήμερα δίνει έμφαση στην ατομικότητα.» Ο καθ’ όλα εύστοχος –αν και στα όρια του πολιτικά ορθού– ορισμός της πολυτέλειας ανήκει στον Patrick Jouin, το διάσημο Γάλλο σχεδιαστή που μαζί με τον Sanjit Manku υπογράφουν το ανανεωμένο Alain Ducasse au Plaza Athénée, εστιατόριο-σύμβολο της γαλλικής γαστρονομίας. Όπως ακριβώς το επισημαίνει ο Jouin, το ζητούμενο πλέον είναι οι νέες, προσωπικές και αχαρτογράφητες εμπειρίες και σε αυτό ακριβώς το ζητούμενο απαντά, όχι μόνο το εντυπωσιακό καινούργιο εστιατόριο του Alain Ducasse, αλλά ολόκληρο το εντυπωσιακό, καινούργιο Plaza Athénée. Το 2014 σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας περιόδου στη ζωή ενός από τα πιο ιστορικά ξενοδοχεία του Παρισιού (και όχι μόνο), την οποία μάλιστα υπογράφουν ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της αρχιτεκτονικής και του interior design διεθνώς.

Στο καινούριο εστιατόριο του Ducasse, το δίδυμο Jouin - Manku αναθεωρεί τους κανόνες του fine dining. Οι designers δημιούργησαν τον ιδανικό χώρο για τις γεύσεις του μεγάλου Γάλλου σεφ «αντιγράφοντας» επακριβώς το δικό του τρόπο σκέψης. Με άλλα λόγια, έκαναν στο χώρο ό,τι ακριβώς κάνει κι εκείνος στην κουζίνα: συνέθεσαν απλά, παραδοσιακά, ανόθευτα υλικά (στην προκειμένη περίπτωση μέταλλο, ξύλο και δέρμα) δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα ολότελα καινούργιο, διαφορετικό και ανατρεπτικό. Οι μεταλλικές επιφάνειες στην πλάτη των καναπέδων θυμίζουν το κουδούνι στο concierge desk των καλών ξενοδοχείων του περασμένου αιώνα και αντανακλούν τα κρύσταλλα των πολυελαίων της οροφής. Για το Onirique, το μπαρ του Plaza Athénée, οι Jouin και Manku επέλεξαν να κρύψουν την οροφή πίσω από μια εντυπωσιακή υφασμάτινη εγκατάσταση σε έντονο μπλε, που φαίνεται σαν να είναι σε μόνιμη κίνηση, ενώ το ίδιο το μπαρ έγινε διάφανο αποκτώντας εντελώς ανάλαφρη όψη.

Η ίδια κεντρική ιδέα του διαφορετικού και του καινοτόμου συναντάται με διάφορους τρόπους σε όλους τους χώρους του νέου Plaza Athénée. Στην Gallerie, όπου μπορεί κανείς να δοκιμάσει γλυκά του Christophe Michalak –του νέου αγαπημένου pâtissier των Γάλλων–, στο λόμπι, όπου τον τόνο δίνει μια ήπια παλέτα χρωμάτων αναδεικνύοντας υλικά όπως το μάρμαρο και το ξύλο, και βέβαια στα δωμάτια και τις σουίτες, όπου όπως λέει η ίδια η Marie-José Pommereau που τις σχεδίασε θέλησε να δώσει την αίσθηση «του πραγματικά ιδιωτικού χώρου όπου ελάχιστοι έχουν πρόσβαση, του χώρου που νιώθεις δικό σου και στον οποίο θέλεις πάντα να επιστρέφεις όπως επιστρέφεις στο σπίτι σου».

www.dorchestercollection.com

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Golden stuff

Επόμενο άρθρο

Τάση: Rocking seventies

MUST READ