Athens Capital, η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας

Άνοιξε εδώ και λίγες ημέρες το πολυαναμενόμενο νέο ξενοδοχείο του Συντάγματος και αμέσως άλλαξε την οπτική γωνία υπό την οποία έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε ολόκληρη την περιοχή

Στη γωνία της Πανεπιστημίου με την Κριεζώτου, εκεί που για αρκετό διάστημα προσπερνούσαμε βιαστικά ένα μάλλον αμήχανο σημείο της πόλης, τώρα βρίσκονται τα φιλόξενα τραπεζάκια του Galerie Cafe. Το πιο εξωστρεφές σημείο του ολοκαίνουριου Athens Capital Hotel - MGallery σε προϊδεάζει απλώς για το ύφος και την αισθητική του ξενοδοχείου που θα συναντήσεις περνώντας την πόρτα του. Ένα πολύ σύγχρονο, φιλικό ξενοδοχείο με ιδιαίτερη αδυναμία στην τέχνη. Στα 158 δωμάτια και τις σουίτες του απλώνεται μια εξαιρετική συλλογή έργων τέχνης που ταιριάζει άλλωστε απόλυτα με την κεντρική ιδέα των MGallery Hotels της Accor, μέλος των οποίων είναι και το Athens Capital.   

Athens Capital, η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας

Ένα κτίριο-τοπόσημο της Πλατείας Συντάγματος, το Athens Capital Hotel-MGallery αντηχεί τη σύγχρονη ιστορία της πρωτεύουσας. Στα τέλη της δεκαετίας του 1950, ο Κώστας Κιτσίκης σχεδίασε το αρχικό κτήριο για να στεγάσει το 1959 το θρυλικό King’s Palace, ένα από τα σημαντικότερα ξενοδοχεία της πόλης, που φιλοξένησε την αθηναϊκή και διεθνή ελίτ για δεκαετίες. Σήμερα, εξήντα χρόνια αργότερα, το τοπόσημο της Πλατείας Συντάγματος αναγεννάται. Με σεβασμό στην ιστορικότητα του κτηρίου, της περιοχής και της αθηναϊκής αστικής αρχιτεκτονικής, η σχεδιαστική προσέγγιση των MTArchitects – Massouridis Theodoraki Architects συνδέει το παρελθόν με το παρόν διατηρώντας κλασικές και κομψές γραμμές, ενώ για την εσωτερική αρχιτεκτονική η MKV Design άντλησε έμπνευση από τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική φύση και τη διαχρονικότητα της Τέχνης.

Η Τέχνη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι όλων των ξενοδοχείων της οικογένειας Λασκαρίδη καθώς και της MGallery Hotel Collection, και το Athens Capital Hotel-MGallery δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Μεγάλος πρωταγωνιστής το Mappemonde, ένα εμβληματικό έργο ζωής του σημαντικού Έλληνα γλύπτη Γεώργιου Λάππα. Η εντυπωσιακή εγκατάστασή του ξεκινά με το κεντρικό κομμάτι της σύνθεσης στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου, ενώ τα περίπου 3.000 κομμάτια που το απαρτίζουν διατρέχουν όλους τους ορόφους στο αίθριο του Athens Capital Hotel-MGallery. Το εν λόγω έργο, όπως και τα υπόλοιπα έργα τέχνης της συλλογής του ξενοδοχείου, προτάθηκε στην οικογένεια Λασκαρίδη και την MKV Design από την εικαστική σύμβουλο Μαρία Μιγάδη, ενώ τη σύλληψη της τοποθέτησής του είχε η Μαρία Βαφειάδη (MKV Design).

Σημαντικό μέρος της συλλογής του ξενοδοχείου βρίσκεται και στο Galerie Café αλλά και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους με έργα αναγνωρισμένων αλλά και ανερχόμενων Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως οι Γιάννης Μόραλης, Γιάννης Αδαμάκος, Σπύρος Βασιλείου, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Παναγιώτης Τέτσης, Ευγένιος Σπαθάρης, Στέφανος Νανόπουλος (ΝΑΝΟ), Γιάννης Σταύρου, Γιάννης Παπανελόπουλος, Τάσος Χώνιας, Χρήστος Μπαλούκος και Χριστόφορος Μπαλαμπανίδης. Όπως κάθε ξενοδοχείο της MGallery Hotel Collection διαθέτει το δικό του Iconic αντικείμενο, δηλαδή ένα χαρακτηριστικό αντικείμενο που είναι στενά συνδεδεμένο με την πόλη που το φιλοξενεί έτσι και το Athens Capital Hotel - MGallery έχει το δικό του: Είναι το Ακροκέραμο, διακοσμητικό στοιχείο της αρχιτεκτονικής της Νεοκλασικής Αθήνας που διατηρήθηκε μέσα στα χρόνια αποπνέοντας την αληθινή ομορφιά της πρωτεύουσας και συμβολίζοντας τη διαχρονική αξία της φιλοξενίας.

in text 2

Πιστό στην αφοσίωση της MGallery Hotel Collection για εξαιρετικές γεύσεις και με επικεφαλής τον έμπειρο και καταξιωμένο chef Δημήτρη Μπούτσαλη, το Athens Capital Hotel-MGallery προσφέρει μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες από το πρωί μέχρι το βράδυ. Στο επίπεδο του Lobby, το Galerie Café είναι μια πραγματική γκαλερί έργων Τέχνης με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Στο MFlavours, το κεντρικό εστιατόριο, η ποιοτική πρώτη ύλη έχει τον κύριο λόγο με το μενού να ισορροπεί ανάμεσα στην ελληνική και μεσογειακή κουζίνα. Το Mappemonde Bar & Lounge βρίσκεται στον δέκατο όροφο του Athens Capital Hotel - MGallery, ατενίζοντας τη ζωή της πόλης από ψηλά, καθώς προσφέρει μια θέα 360◦ με εναλλαγές από τη Βουλή, τον Λυκαβηττό, την Ακρόπολη έως και το νησί της Αίγινας. 

Το Athens Capital Hotel-MGallery είναι το πρώτο ξενοδοχείο της MGallery Hotel Collection του Ομίλου Accor στην Ελλάδα και άνοιξε τις πόρτες του το Σεπτέμβριο του 2020. Ως μέλος της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε. ενταγμένο στο δίκτυο της Accor,

 


 

 

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ