Καλοκαιρινή απόδραση στη Λήμνο

Το νησί του Ηφαίστου με τις εύφορες πεδιάδες, το γλυκό κρασί και τις υπέροχες παραλίες, η Λήμνος, είναι η έμπνευση για το σχεδιασμό της εξοχικής κατοικίας στην περιοχή του Λειβαδοχωρίου με τη μοναδική θέα στον κόλπο του Μούνδρου

Για το αρχιτεκτονικό γραφείο της Έλενας Κάρουλα που το έφερε εις πέρας, το συγκεκριμένο project αποτέλεσε μια ιδιαίτερη σχεδιαστική πρόκληση καθώς απαιτούσε την συμπόρευση της ιστορίας με τις ιδιαιτερότητες που επέβαλε το φυσικό τοπίο και το συνδυασμό της λιτότητα με το ευ ζην.

Τα φυσικά υλικά, με πρώτο απ' όλα την πέτρα από την ίδια τη γη που φιλοξενεί την κατοικία, συνδυασμένα με οπλισμένο σκυρόδεμα, παρέχουν την αίσθηση της σταθερότητας και κάνουν την κατοικία να μοιάζει προέκταση του φυσικού περιβάλλοντα χώρου.

Το εσωτερικό δάπεδο είναι τσιμεντοκονία και το εξωτερικό είναι από τοπική πέτρα και η εσωτερική οροφή είναι από επεξεργασμένο ξύλο και σοβά / μπογιά. Το κυρίως κτίσμα αποτελείται από δύο επίπεδα. Το ημιυπόγειο (350 τ.μ.) όπου στεγάζονται όλοι οι βοηθητικοί χώροι και το ισόγειο (170 τ.μ.) που αποτελείται από το χολ εισόδου και τον ενιαίο χώρο καθιστικού – τραπεζαρίας – κουζίνας, με την παραδοσιακή ξύλινη οροφή να κυριαρχεί στο ύφος του χώρου πολύ ευπρόσδεκτα.

Ένα W.C. ξένων, ένας ξενώνας με λουτρό και το κυρίως υπνοδωμάτιο με γκαρνταρόμπα και λουτρό, ολοκληρώνουν τον ισόγειο χώρο που με τις συνεχόμενες φυγές που προσφέρει προς τον περιβάλλοντα χώρο (όπου βρίσκονται η πισίνα, το εξωτερικό καθιστικό και η εξωτερική τραπεζαρία) σε ταξιδεύει στην απόλυτη ομορφιά και μαγεία της Λημνίας γης. 

Φωτογραφίες: Δημήτρης Κλεάνθης

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ