Με δυνατή μνήμη και διαχρονική αισθητική

Το νέο showroom Δελούδης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης συγκεντρώνει τις πιο διαχρονικές επιλογές του διεθνούς design σε ένα χώρο που βλέπει με σύγχρονη ματιά την ιδιαίτερη αισθητική ταυτότητα των 60’s και των 70’s

Το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά δυνατό, με κύριο χαρακτηριστικό του τη συνάφεια του ύφους και την προσοχή στη λεπτομέρεια. Το νέο showroom Δελούδης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με την υπογραφή του γραφείου Minas Kosmidis Architects, λειτουργεί άψογα ως κέλυφος για την ανάδειξη επίπλων και αντικειμένων ορισμένων από τους σημαντικότερους οίκους του design. Σύμφωνα με τον Μηνά Κοσμίδη: "Η ιστορία της οικογένειας Δελούδη στο χώρο του design στην Ελλάδα είναι γνωστή, άρα εμείς έπρεπε να δημιουργήσουμε ένα χώρο αντάξιο των brands που αντιπροσωπεύει ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή παρουσίαση των προϊόντων".

Το showroom βρίσκεται σε ένα κτίριο της δεκαετίας του ’70 και έχει αρκετά από τα ενδιαφέροντα στοιχεία που χρησιμοποιούνταν στην αρχιτεκτονική της εποχής, τα οποία το γραφείο Minas Kosmidis Architects φρόντισε να αποκαταστήσει και να αναδείξει. Το πλέον ξεχωριστό ανάμεσά τους ήταν το μωσαϊκό, το οποίο βρέθηκε καλυμμένο από ένα αδιάφορο πλακάκι. Ιδιαίτερη και η επιλογή του βασικού χρώματος του χώρου, ενός χαρακτηριστικού πρασινομπλέ, που λειτουργεί ως φόντο για το σύγχρονο, διαχρονικό design. "Το συγκεκριμένο χρώμα, το πρασινομπλέ, είναι ένα βαθύ χρώμα που σε μεταφέρει στο ύφος των δεκατιών του ’60 και του ’70, γι’ αυτό και αποφασίσαμε να είναι αυτό το πρωταρχικό χρώμα για το background του σκηνικού που θέλαμε να δημιουργήσουμε", επισημαίνει ο Μηνάς Κοσμίδης.

Το μωσαϊκό, το βαθύ πρασινομπλέ χρώμα, μια ρετρό τεχνική στους τοίχους που τους δίνει μια χαρακτηριστική υφή, συμπληρώνονται από την όψη της εσωτερικής αυλής ενός μιλανέζικου palazzo, που ντύνει τον έναν τοίχο. Μια αναφορά στην Ιταλία, από την οποία άλλωστε προέρχονται οι περισσότεροι οίκοι που αντιπροσωπεύονται στο κατάστημα. Όλα αυτά είναι στοιχεία που συγκροτούν την αισθητική ταυτότητα του χώρου, σφραγίζοντας την ιδιαίτερη προσωπικότητά του.

Φωτογραφίες: Στέφανος Τσακίρης 

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ