Δυνατά χρώματα στο σπίτι

Λάμψη, ένταση, χαρούμενη διάθεση και αισιοδοξία! Τα έντονα χρώματα είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές τάσεις της σεζόν, ευκαιρία να τα τολμήσετε στο σπίτι.

Τα τολμηρά χρώματα είναι μια από αυτές τις μόδες των αρχών της δεκαετίας του '90 που επανέρχονται δυναμικά τόσο στη μόδα όσο και στη διακόσμηση. Ειδικά για τη διακόσμηση η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη τάση ποτέ δεν έπαψε να απασχολεί. 

Στη νέα τάση έχουν υποκύψει ακόμα και οίκοι που είχαν σαν έμβλημα τα γήινα και ουδέτερα χρώματα. Baxter, Μolteni και B&B Italia ορκίζονται στο έντονο χρώμα, ενώ ο οίκος Seletti –που παραδοσιακά το αγαπάει– φέτος ξεπέρασε τον εαυτό του. Ακόμα και ο κλασικός βενετσιάνικος οίκος Venini έδωσε και άλλη ένταση στα κρύσταλλά του.

Η τάση είναι τόσο ισχυρή που φτάνει έως τις ολόλευκες, μινιμαλιστικές Κυκλάδες. Τα σπίτια εγκαταλείπουν το απόλυτο λευκό και γίνονται πιο χαρούμενα με πινελιές χρώματος στα έπιπλα και τα διακοσμητικά και όπου οι κανόνες το επιτρέπουν και στα κουφώματα.

Για όσους θέλουν να βάλουν τη ζωντάνια στη διακόσμηση του σπιτιού, αλλά η σκέψη ότι τα bold colors είναι τόσο προκλητικά στο μάτι τους συγκρατεί, θα πρέπει να σκεφτούν ότι η χρήση τους είναι ένα παιχνίδι ισορροπίας και το αποτέλεσμα είναι τόσο εντυπωσιακό που σίγουρα αποζημιώνει.

Το μεγάλο μυστικό για κάποιον που δεν είναι ειδικός είναι ότι τολμηρά χρώματα δεν πρέπει να πρωταγωνιστούν, αλλά να εμφανίζονται δίπλα σε άλλα, πιο ήσυχα, κατά προτίμηση γήινα. Έτσι ηρεμεί ο έντονος χαρακτήρας τους. Οι αποχρώσεις με τις οποίες δεν θα συγκρουστούν ποτέ είναι οι λεγόμενοι ουδέτεροι τόνοι. Η πιο εντυπωσιακή εκδοχή είναι να υπάρχει ένα design έπιπλο ή φωτιστικό σε ολόλευκο χώρο. Είναι ένα εύκολο τρικ που μεταμορφώνει το δωμάτιο στη στιγμή. Δεν πρέπει, φυσικά, να ξεχνάμε ότι εκτός από τις κλασικές προτάσεις –κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί και πράσινο–, στη μόδα επικρατεί και το μοβ που φέρνει σε σύγκρουση το πάθος με την ηρεμία.

Σκεφτείτε το! Μπορεί τα ουδέτερα χρώματα να είναι είναι τα πιο ασφαλή, αλλά μήπως έχουν γίνει λίγο μονότονα και βαρετά; Ήρθε η ώρα να ξεχάσετε όλους τους συντηρητικούς τόνους και να βάλετε στη ζωή σας τις τολμηρές αποχρώσεις. Πραγματικά έχουν τη δύναμη να αλλάξουν όλη την αίσθηση του χώρου και να κάνουν την καθημερινότητά σας πιο αισιόδοξη και φωτεινή.

 

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ