- Επέλεξε χώμα πλούσιο σε άζωτο, που τροφοδοτεί και υποστηρίζει τα φυλλώδη, πράσινα φυτά. Πριν φυτέψεις τα λαχανικά σου ρίξε λίγο βιολογικό λίπασμα ή κοπριά στο χώμα, αραίωσε το με ένα σκαλιστήρι και πρόσθεσε νερό για να διαλυθεί ομοιόμορφα. Και τα δύο είδη λίπανσης είναι καλές πηγές αζώτου.
- Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις μακρόστενη γλάστρα δίπλα από το παράθυρο σου προτίμησε βιολογικά χώμα ειδικό για τις πράσινες σαλάτες.
- Πολύ γρήγορα θα δεις πρασινάδα να ξεπροβάλει από το χώμα. Για να ξεχωρίσεις τα ζιζάνια από τις σαλάτες μπορείς να σημαδέψεις την περιοχή που έχεις φυτέψει τους σπόρους με ένα μικρό ραβδάκι που έχει ετικέτα για να γράψεις το όνομα του φυτού. Οι σπόροι θα πρέπει να βλαστήσουν σε μια εβδομάδα, και θα είναι έτοιμοι για να μπουν στη σαλατιέρα σε 25 με 45 ημέρες.
- Εάν δεν θέλεις να περιμένεις όλο αυτό το διάστημα μπορείς πολύ απλά να αγοράσεις μικρά φυτά και να τα μεταφυτεύσεις στις γλάστρες σου.
-Το μαρούλι και γενικά οι σαλάτες αποτελούνται κατά 80 τοις εκατό από νερό! Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διατηρείς τις ρίζες και το χώμα υγρό αλλά να μην το παρακάνεις. Το στεγνό χώμα "αγχώνει" τα φυτά ενώ το χώμα που είναι πάρα πολύ υγρό θα τα σαπίσει.
-Κόψε τα φύλλα πάνω από τη γραμμή του χώματος με ένα ψαλίδι για να κρατήσει τα φύλλα καθαρά και το έδαφος ελεύθερο. Τίναξε μαλακά το χώμα ή το χαλίκι.