5 εύκολες οικολογικές ιδέες για το σπίτι

Κάνε ομορφότερο και "πιο πράσινο" το χώρο σου χωρίς να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ


Κάνε "πιο πράσινο" το σπίτι σου χωρίς να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ


Με σωστή οργάνωση και πολύ φαντασία μπορείς να μειώσεις τον όγκο των σκουπιδιών που πετάς κάθε χρόνο και να ανανεώσεις μικρές γωνιές του σπιτιού σου! Μικρά βήματα της καθημερινότητας σου θα σώσουν τον πλανήτη και την τσέπη σου.

5 εύκολες οικολογικές ιδέες για το σπίτι



Πόσα μικρά γυάλινα μπουκαλάκια κρύβονται στα ντουλάπια της κουζίνας σου; Σκέψου πόσες γυάλινες συσκευασίες από τρόφιμα/καλλυντικά/φάρμακα καταλήγουν κάθε χρόνο στις χωματερές. Μπορείς να φτιάξεις μια ξεχωριστή γωνιά τοποθετώντας όλα τα μπουκαλάκια σου σε μια πιατέλα και διακοσμώντας στη συνέχεια με λουλούδια. 



Φτιάξε μια ιδιαίτερη βάση για τις κατσαρόλες από φελλούς. Κόλλησε τους φελλούς από τα κρασιά με σιλικόνη και ένωσε τους με κολλητική ταινία. Είναι μια πολύ εύκολη, γρήγορη και οικονομική κατασκευή που θα δώσει προσωπικό χαρακτήρα στην κουζίνα σου. 



Τα περιοδικά και οι εφημερίδες στη βιβλιοθήκη πιάνουν πολύ χώρο και μαζεύουν σκόνη! Μπορείς να τα εκμεταλλευτείς για να φτιάξεις ένα εντυπωσιακό σκαμπό. Θα τα στιβάξεις και στη συνέχεια θα τα "δέσεις" με δύο ζώνες , αφού πρώτα έχεις βάλει ένα μαξιλαράκι στην κορυφή. Κλέψε την ιδέα για πολλαπλασιάσεις τους αποθηκευτικούς χώρους του σπιτιού σου. 




Σταμάτα να χρησιμοποιείς χαρτί κουζίνας! Επένδυσε στα ειδικά microfiber πανάκια καθαρίσματος που πλένονται στο πλυντήριο. Με τον τρόπο αυτό θα μειώσεις το budget του μήνα για καθαριστικά και βέβαια θα βοηθήσεις το περιβάλλον μειώνοντας τον όγκο των σκουπιδιών. 


Αποχαιρέτισε τις χαρτοπετσέτες! Εισήγαγε τις πάνινες πετσέτες στην κουζίνα που είναι πολύ πιο κομψές και βέβαια πολύ πιο οικονομικές. 

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ