Cestone, ένα design icon γίνεται 10 ετών

Παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Design Week του Μιλάνου το 2008 και αυτόματα εντυπωσίασε με τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του. Φέτος ο καναπές Cestone της Flexform γίνεται 10 ετών

Μπορεί να έχουν περάσει 10 χρόνια από την πρώτη φορά που παρουσιάστηκε στο design crowd ο Cestone του Antonio Citterio, ωστόσο και σήμερα ακόμα -και πιθανότητα και σε 10 χρόνια από σήμερα- μοιάζει σαν να σχεδιάστηκε μόλις. Άλλωστε η Flexform είναι γνωστή για την εξαιρετικά διαχρονική γλώσσα του σχεδιασμού της, αυτό είναι το χαρακτηριστικό των περισσότερων επίπλων της, όχι μόνο των καναπέδων. Όπως το θέτει καλύτερα από όλους ο ίδιος ο Antonio Citterio:

ο χρόνος είναι ο απόλυτος κριτής που στέλνει πάντα στη λήθη οτιδήποτε στερείται αυθεντικού περιεχομένου

Ο Cestone έφερε μία μικρή επανάσταση στον τρόπο που σκεφτόμαστε τη διαρρύθμιση του καθιστικού το 2008. Μέχρι τότε η θέση του καναπέ συνήθως ήταν με την πλάτη κολλητά στον τοίχο, τοποθετημένος στην άκρη του χώρου. Ο Cestone ήρθε για πρώτη φορά στο κέντρο του δωματίου, ξεκολλώντας από τον τοίχο και διεκδικώντας πρωταγωνιστικό ρόλο.

Cestone, ένα design icon γίνεται 10 ετών

Η πλάτη και τα μπράτσα του είναι κατασκευασμένα από μέταλλο ντυμένο με πλεκτές λωρίδες δέρματος σε δύο διαφορετικά πάχη που δημιουργούν είναι πολύ ενδιαφέρον μοτίβο.

Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά: Το δέρμα που έχει χρησιμοποιηθεί είναι βακέτα (cowhide) δηλαδή μία εξαιρετική ποιότητα δέρματος που προέρχεται από ενήλικα βοοειδή. Η Flexform χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο είδος δέρματος σε αρκετά από τα έπιπλα και τα αντικείμενα της καθώς πρόκειται για ένα φυσικό υλικό εξαιρετικής ποιότητας που όχι μόνο εξασφαλίζει ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα, αλλά γίνεται ακόμα καλύτερο με το πέρασμα του χρόνου.    

 

O Antonio Citterio

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ