Vintage shopping στις top γκαλερί της Ευρώπης

Αυθεντικά κομμάτια περασμένων δεκαετιών με τις υπογραφές των "grandi maestri" του design. Αντικείμενα που κάνουν το χώρο πραγματικά μοναδικό. Το κυνήγι αυτών των θυσαυρών γίνεται η καλύτερη αφορμή για ταξίδι στις γκαλερί της Ευρώπης

Συλλέκτες, λάτρεις του vintage design, αλλά και γκαλερίστες αναζητούν αυθεντικά κομμάτια των περασμένων δεκαετιών που υπογράφουν δημιουργοί όπως Gio Ponti, Hans J. Wegner, William Ulrich και Ico Parisi. Αν σας ενδιαφέρει το κυνήγι αυτών των θησαυρών, αναζητήστε τους σε αυτές τις top γκαλερί της Ευρώπης για vintage design.

Officina Antiquaria, Μιλάνο

H επίσκεψη στην γκαλερί Officina Antiquaria του Luca Vitali στο Μιλάνο θυμίζει περιήγηση σε μουσείο. Κόκκινοι και μπλε τοίχοι, λαμπερό interior design, vintage design έπιπλα και art-déco διακοσμητικά από τον 20ό αιώνα συνυπάρχουν. Άνοιξε πριν από 20 χρόνια, στην περιοχή Γκαριμπάλντι και, χάρη στο εκλεκτικό και λεπτό γούστο του ιδιοκτήτη, έχει τις καλύτερες προτάσεις για το κομμάτι εκείνο που θα προσθέσει μοναδικότητα στο εκάστοτε σπίτι. Τα έπιπλα, όπως επίσης τα φωτιστικά και τα αξεσουάρ, έχουν επιλεγεί με κριτήριο την τελειότητα όσον αφορά την ποιότητα και τη φόρμα τους.

Demos Mobilia, Κιάσο

Ο Demetrio Zanetti ίδρυσε την Demos Μobilia XXth Century Design Gallery το 1995 στην Ελβετία. Η κύρια αποθήκη βρίσκεται στο Κιάσο, σε μια βιομηχανική μονάδα 1.300 τ.μ., που ανακαινίστηκε για να φιλοξενήσει τη νέα λειτουργία της, την έκθεση περισσότερων από 3.000 vintage κομματιών από τη δεκαετία του '30 έως τη δεκαετία του '70. Το πλέον περιζήτητο αντικείμενο προς πώληση; Ένα μικρό τραπέζι που φτιάχτηκε από τον Osvaldo Borsani σε συνεργασία με τον Lucio Fontana και παρήχθη από το Borsani Atelier το 1953. Η συλλογή διατίθεται και online.

Davint Design, Πράγα

Ο Tomas Korvas, συνιδιοκτήτης και διευθυντής της Davint Design Gallery, αποφάσισε να κλείσει την γκαλερί του στη Βαρκελώνη τη χρονιά που μας πέρασε και να ξεκινήσει ένα ακόμα μεγαλύτερο online κατάστημα, με τις αποθήκες του στην Τσεχία. Ο λόγος που επικαλέστηκε ήταν η πρόσβαση όλων των πελατών του εξίσου στην καλή ποιότητα. Η Davint Design Gallery αντιπροσωπεύει τα διαχρονικά σχήματα και γραμμές, όπως το δανέζικο design από τα μέσα του αιώνα και το τσεχοσλοβάκικο νέο κύμα των '60s. Το μότο της γκαλερί είναι πως η πατίνα και οι γρατσουνιές των επίπλων και των αξεσουάρ αφηγούνται ιδιωτικά παραμύθια με μοναδικό τρόπο.

Αntiqua Gallery, Αθήνα

Η Antiqua –υπό τη διεύθυνση του Γιάγκου Κουνέλη, τρίτης γενιάς αντικέρ– είναι μια μοναδική για την ελληνική πραγματικότητα αντικερί στο Κολωνάκι, που εξειδικεύεται στο μοντερνισμό του 20ού αιώνα. Οι συλλογές της προέρχονται από διεθνείς εμπόρους, ιδιώτες συλλέκτες, αλλά και εκθέσεις του εξωτερικού και περιλαμβάνουν design έπιπλα, φωτιστικά και διακοσμητικά αναγνωρισμένων ξένων και Ελλήνων αρχιτεκτόνων και καλλιτεχνών της περιόδου μεταξύ 1940 και 1985. Για συλλέκτες και design lovers.

 

Officina Antiquaria, Μιλάνο

Officina Antiquaria, Μιλάνο

Davint Design, Πράγα

Demos Mobilia, Κιάσο

Antiqua, Αθήνα

Antiqua, Αθήνα

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ