Με κοινωνικό πρόσημο

"Η ομορφιά είναι δικαίωμα και αφορά όλο τον κόσμο" Με αυτά τα λόγια εξηγεί η Ilse Crawford το σχεδιαστικό concept για την κοινοτική κουζίνα που λειτουργεί στο Κένσινγκτον με πρωτοβουλία του σεφ Massimo Bottura.

Το Refettorio Felix είναι ένα εστιατόριο που προσφέρει φαγητό στις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες του Λονδίνου, αν και ο χώρος μοιάζει περισσότερο με μια casual-chic dinning άφιξη. Για δύο λόγους: Πρώτον γιατί τον χώρο υπογράφει η interior designer Ιlse Crawford και δεύτερον -και σημαντικότερο- γιατί τις συνταγές επιμελείται ο γνωστός σεφ Massimo Bottura. Ψυχή του εγχειρήματος και ιδρυτής της ΜΚΟ Food for Soul, δεν μαγειρεύει απλώς, αλλά πειραματίζεται σαν αλχημιστής επί τόπου στην κουζίνα με τα εκάστοτε υλικά που συλλέγει και προμηθεύεται από το φιλανθρωπικό ίδρυμα The Felix Project. Δική του ήταν και η επιλογή της Ilse Crawford. Μαζί οραματίστηκαν ένα όχι απλώς αξιοπρεπές, αλλά αισθητικά άρτιο περιβάλλον.

Σχεδιάσαμε το χώρο έτσι ώστε οι εθελοντές και η κοινότητα να θέλουν να παραμένουν σε αυτόν όσο γίνεται περισσότερη ώρα" 

σχολιάζει η Ilse Crawford. Πέρα από την τραπεζαρία και την κουζίνα, το project περιλαμβάνει ακόμα μια γωνιά για ανάγνωση, ένα ιδιωτικό δωμάτιο συμβουλευτικής και μια αίθουσα προβολής ταινιών. Για την επίπλωση και τον εξοπλισμό έχουν επιλεγεί κομμάτια γνωστών οίκων, όπως Alessi, Artek, Artemide, Mutina και Vitra, οι οποίοι προχώρησαν σε δωρεές. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης London Food Month περνούν παραδοσιακά από την κουζίνα πολλοί διάσημοι σεφ, μεταξύ των οποίων και ο Alain Ducasse. Παράλληλα κατά διαστήματα διοργανώνονται εκδηλώσεις, σεμινάρια και προγράμματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας για όλη την κοινότητα.

Ο chef Massimo Bottura

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ